Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
NL
Ik ontvang graag alle nieuwe berichten van G&CC Herkenbosch:
via e-mail
via RSS
RSS
via Facebook
Gezellige Damesdag met gunshot

Dinsdag 27 juli startten de dames -voor het eerst sinds de coronapauze- met een gunshot. Het grote voordeel is dat je dan ook ongeveer tegelijk klaar bent en dan samen kunt borrelen op het terras. Met een heerlijk bordje tapas werd het ouderwets gezellig. Er werd ook goed gespeeld.1e met 56 slagen netto werd het team van Marjolijn Olsthoorn, Marjan Reinders, Christel Verschure en Truus van Ophuizen. Gedeeld 2e met 57 netto teal: Diny Kiel, Jeanne Smulders, Bea van Lieshout en Marij Raeven. Gedeeld 2e ook 57 netto het team van: Rita Hendrickx, Margit en Margot Teeuwisse en Saskia Jordans. De 4e plek met 58 slagen werd het team van Bibianne Retera, Annie Timmermans, Marianne Vaessen en Désiree Meijers.

 

Lees meer
President's Cup 2021

Zaterdag 17 juli is er gestreden om de President's Cup 2021. De definitieve uitslag heeft op zich laten wachten vanwege het nader bekijken van de reglementen, hierdoor is Oskar Herold als winnaar uitgeroepen.
Op iedere hole was de netto score van onze Voorzitter aan de vlag gehangen. Iedere speler met een betere netto score noteerde een + op de scorekaart, bij een mindere score een - en bij een gelijke score een 0. Dit leverde per saldo een score op van +9 voor Oskar Herold en is hiermee zeer verdiend de winnaar van de President's Cup.

Lees meer
Regen geen spelbreker Lady invites man

Dinsdag 13 juli werd de jubileumweek ingezet met de altijd goed bezochte Lady invites man. Dit keer waren er zelfs meer dan 100 aanmeldingen. Petje af voor de organisatie die vanwege de coronacijfers last minute het programma moest aanpassen. Koffie met gebak werd geschrapt evenals de muziek na afloop. Ook moest iedereen op zijn plek blijven zitten. Desondanks was het een hele leuke en gezellige dag voor de deelnemers. De eerste plaats met 34 pt was voor Karin Bruinsma en Cas de Vocht 16 op de tweede 9 holes. Tweede werden Karin op het Veld met Martin Houben ook met 34 pt, 15 op de tweede 9 holes. 3e plaats was voor (correctie) Marij Smits en Jeu Nijssen ook met 34 pt 14 pt tweede 9 holes en 8 pt op de laatste 6 holes. De Neary dames hole 7 was voor Marij Raeven. Neary heren hole 15 Geert Grevink en Nearest to the line dames Monique Hoogland en Marja Pilgram beide op de lijn! Bij de heren was deze eer voor Ron Hendrickx. 

Lees meer
Uitstapje Gendersteijn Senioren

De Seniorencommissie heeft een uitstapje naar Gendersteijn gepland op donderdag 8 juli. Voor dit gezellige uitstapje zijn nog enkele plaatsen beschikbaar

Dagprogramma:

10.00-11.00 uur: Ontvangst met koffie en Bossche bol
11.00-12.10 uur: Starttijden op geel en rood
Vanaf 16.30 uur: Bittergarnituur met evt. een drankje
Vanaf 17.00: Chef special dagschotel
Op verzoek is de dagschotel ook vegetarisch of rekening houdend met allergieën te bestellen. Verdere informatie wat betreft de dagschotel volgt.   
De kosten bedragen zover bekend 56,25 euro p.p. (excl.drankjes). Inschrijven kan via mijn golfpagina/wedstrijden. Er is ruimte voor 25 personen dus snel inschrijven zou ik zeggen.Op naar een mooie golf dag in Veldhoven.
 

De Senioren Commissie

Lees meer
Winnaars Monthly Medal bekend

Zaterdag 26 juni is de Monthly Medal gespeeld. Wij feliciteren de top 3 van zowel de A- als de B-categorie:

A:
Jerry Snetselaar 68 slagen netto
Jos Bongers 70 slagen netto
Patrick de Vocht 71 slagen netto

B:
Lieke Lubrecht 37 punten laatste 9 holes 20
Esther Christen 37 punten laatste 9 holes 17
Sjra Hulsbosch 37 punten laatste 9 holes 16

Nog wat puntjes die aandacht vergen:
Bij het optellen aantal punten of slagen worden veel fouten gemaakt. Ons advies: controleer de score met uw marker.
Dit geldt ook voor het uitrekenen van de stablefordscores. Ook hier worden veel fouten gemaakt. Controleer samen met uw marker. Schrijf op uw eigen kaart in de eerste kolom uw eigen score: het is tenslotte uw eigen kaart! Wanneer de kaarten weer mogen worden geruild is dit natuurlijk niet meer van toepassing.

De Wedstrijdcommissie

Lees meer
Jubileumweek GCC de Herkenbosche

Het 30 jarig jubileum van GCC de Herkenbosche wordt groots gevierd van dinsdag 13 tot en met zondag 18 juli 2021. Er is een programma voor elk wat wils! 

 • dinsdag 13 juli: Lady Invites Man
 • woensdag 14 juli: Relatie dag BV/Jeugdmiddag
 • donderdag 15 juli: Senioren Midsummer Texas Scramble
 • vrijdag 16 juli: Nieuwe Leden Wedstrijd/Jeugd BBQ tentenkamp
 • zaterdag 17 juli: Presidents Cup en huldiging jubilarissen met aansluitend feestavond
 • zondag 18 juli: Michel Stassen Bokaal

Noteer alvast een of meerdere datums in uw agenda, dan maken we er SAMEN een feestelijke jubileumweek van! Aanmelden voor de wedstrijden kan via de wedstrijdkalender op Mijn Golfpagina. 

het Bestuur

Lees meer
Spannende play-off tijdens Greensome Bokaal

Zondag 20 juni is er door 30 teams gestreden om de Greensome Bokaal 2021. Na afloop van de reguliere 18 holes bleken twee teams dezelfde bruto-score (75 strokes) te hebben, waardoor een play-off de beslissing moest brengen door hole 18 nogmaals te spelen.

De beslissing viel rondom de green. Door een zeer moeilijke ligging kon het team van Geert Snetselaar en Jerry Snetselaar de bal niet goed genoeg terug in het spel krijgen. Hierdoor zijn Cas de Vocht en Cyrill Coenen - die genoeg hadden aan 2 putts en en PAR-score - tot winnaars uitgroepen. Proficiat!

 

Lees meer
Extra putts senioren

Donderdag 17 juni jongstleden stond de seniorenwedstrijd in het teken van extra putts, stableford kent twee scores de stableford score en het aantal totaal putts van de 9 holes. E.e.a. was voor sommige deelnemers niet helemaal duidelijk gezien het grote aantal kaarten waar alleen maar de putts geteld waren, een heel  cijferwerk dus. De wedstrijd werd vanwege de te verwachte temperatuur van rond de 34 graden teruggebracht naar 9 holes. Uiteindelijk bleek dit meer dan voldoende. Was het in het begin nog redelijk te doen, toen de zon steeds meer ruimte kreeg was het voor de meerderheid het toch wel even doorbijten. De baancondities waren prima, alleen is het op sommige holes vrij moeilijk om nog de fairway te halen gezien de gewijzigde condities op de baan. Daarbij nog een hogere rough, kost toch al snel de nodige extra slagen. Ons advies als commissie is om, als je bal in hoge rough belandt, toch eerder een provisionele bal te slaan. Dit om langdurig zoeken en traag spel te voorkomen. Stableford score: Op de eerste drie plaatsen met een gelijke score van 18 punten Henk Hendrickxs 18 en 5 putts, Jo Housmans 18 en 7 putts en Miek Nissen 18 en 8 putts. De eerste drie plaatsen van het putt klassement: Ger Nissen 15 putts, Jo Housmans 15 putts en Marij Smits 16 putts. Overige uitslagen op de site van de Herkenbosche onder Leden en gasten/nieuws.

Namens de Senioren Commissie;

Jo Housmans

 

Lees meer
Einde van een tijdperk

30 jaren geleden werd de basis gelegd voor een unieke samenwerking tussen de familie Dolmans en de familie Stassen. In golfend Nederland is een dusdanig lange verbinding tussen eigenaar, club en uitbater zeer uniek te noemen. Net als in een goed huwelijk waren er af en toe wat oneffenheden, maar de basis stond als een huis: Twee familiebedrijven die elkaar gevonden hadden.

Na 30 jaar hebben de families besloten om elk hun eigen weg te gaan, uiteraard terugkijkend op de warme band, waarvan die basis ooit is gelegd in de fijne, respectvolle en zakelijke vriendschap tussen de heren Dolmans en Stassen. In de toekomst zal ook de volgende generatie deze verbinding in herinnering blijven koesteren.

Lees meer
Zonnige Threeball Stableford  Senioren

Onder werkelijk schitterende omstandigheden werd dit teamspel gespeeld op donderdag 10 juni jongstleden. De beste twee scores van iedere flight telden voor de eindscore. 's Morgens was de dauw nog op de fairways aanwezig, maar gaandeweg de dag liep de temperatuur al snel op naar een zomerse waarde van +27. Voor sommigen was dit wat aan de hoge kant, maar ja regen is ook niet alles. Gelukkig was er wel enige verkoeling van een licht briesje, dat gedurende de ronde sterker werd. Zoals gebruikelijk lag de baan er weer prima bij wat de meer dan goede scores verklaart. Met het goede weer was er weer sprake van een gemoedelijke sfeer op het terras na afloop. De meesten van ons hebben dit toch wel erg gemist. De beste score was voor het team: Jeu Nijssen, Victor Wilms en Henk Hendrickx. Zij behaalden maar liefst 86 pnt. Willie Dressen, Marjo Knoors en Margriet Dormans  werden tweede met 75 pnt. Jack Wils, Ulla Wils en Roswitha Sauer haalde eveneens 75 pnt. Overige uitslagen op de nieuws berichten op onze site.

Lees meer
Clubkampioenschappen 2021 gespeeld!

Afgelopen weekeinde, 5 en 6 juni jongstleden, zijn de clubkampioenschappen 2021 gespeeld. De wedstrijdcommissie was blij om te constateren dat het deelnemersveld gegroeid is ten opzichte van vorige jaren, en hopen op een voorzettende trend. De Clubkampioenschappen worden gespeeld over twee dagen. De A categorie spelers spelen (strokeplay) zaterdag 36 holes en zondag 18 holes. De B categorie speelt (stableford). Beide dagen 18 holes. Er is gekozen voor een 2 tee start op zondag. A speelde vanaf hole 1 en B vanaf hole 10. Doel hiervan is/was meer belangstelling bij het binnenkomen van de spelers. Dat doel is duidelijk bereikt!
De sfeer op het terras, mede door de versoepelde coronamaatregelen, was geweldig! 

De uitslagen:

 

 

Lees meer
Saturdays Par-Tee

Beste twintigers en dertigers van de Herkenbosche,

Een idee! Iets voor jou?! Meld je nu aan!

 

Lees meer
Uitnodiging jaarvergadering G&CC de Herkenbosche d.d. 26 mei a.s.

Geacht lid,

Vanwege Covid-19 is het niet mogelijk om fysiek bij elkaar te komen voor de jaarvergadering. Het bestuur heeft besloten om dit jaar, en hopelijk het laatste jaar, digitaal te vergaderen via Microsoft Teams.

De vergadering vindt plaats op 26 mei 2021 en start om 20.00 uur.

Voorafgaande aan de vergadering zal stil gestaan worden bij het overlijden van een aantal van onze leden in het afgelopen jaar en met name bij onze secretaris Leo van den Born en oud-secretaris en erelid Twan van Hoef.

De vergadering vindt plaats op 26 mei 2021 en start om 20.00 uur

Voorafgaande aan de vergadering zal stil gestaan worden bij het overlijden van een aantal van onze leden in het afgelopen jaar en met name onze secretaris Leo van den Born en oud-secretaris en erelid Twan van Hoef.
De agenda is als volgt
1.    Opening
2.    Mededelingen
3.    Vaststellen notulen ALV 2-09-2020
4.    Goedkeuring Jaarverslag 2020, inclusief de jaaroverzichten van de commissies
5.    Goedkeuring financieel verslag 2020, verslag Kascommissie, Benoeming Kascommissie 2022, décharge penningmeester
6.    Vaststellen beleidsnotie en begroting 2021
7.    Benoeming, wijziging bestuur. Aftredend en herkiesbaar: Petra Solberg en Patrick Bocken. Aftredend en niet herkiesbaar: Jan Hol, Jan Hodzelmans, Marita de Vocht en Gerdie Bouten.
8.    Bestuursverkiezing van kandidaat Frederik Nijpjes.
9.    Rondvraag en sluiting.


Hieronder vindt u de link naar de digitale vergadering

Microsoft Teams-vergadering
Neem deel via uw computer of mobiele app

Klik hier om aan de vergadering deel te nemen

Klik op de link "Klik hier om aan de vergadering deel te nemen"
Je krijgt dan een keuze "download de windows app" of  "deelnemen op internet". Kies voor "deelnemen op internet".
Misschien krijg je de vraag of teams je microfoon en camera mag gebruiken. Sta dit toe.
Voer je naam in en kies "nu deelnemen".
Welkom bij de ALV van GCC De Herkenbosche

Marie-Louise Kant-Muermans, secretaris G&CC de Herkenbosche.

Lees meer
Seniorencommissie Tegen de eigen par     

Donderdag 20 mei speelden de Senioren 'Tegen de eigen par'. Deze wedstrijd is een strokeplay wedstrijd tegen de eigen par, voorheen vlaggetjeswedstrijd genoemd. Zoals altijd veel animo voor dit gebeuren, altijd weer spannend of je tot op de green van hole 18  ( of verder) kan komen. Helaas was het dit keer maar voor een paar mensen weggelegd om zo ver te geraken. Hartelijk welkom voor Peter en Cathrien van Bavel bij de senioren. Het was het de eerste keer dat ze met onze groep meespeelden. Voor eind mei waren de omstandigheden  aan de koude kant. Maar toen het zonnetje zich liet zien, kon hier en daar een trui of jas uitgetrokken worden. De baan verkeerde ondanks de vele regen in een prima conditie, dat had dus weinig invloed op de resultaten. Het eerste vlaggetje stond op hole 14, daarna enkele op hole 15 en 16. Het meren- deel was terug te vinden op hole 17. Een tiental mensen redde het tot hole 18. Vanwege de drukte was het niet mogelijk om door te starten op hole 1.  Slechts drie vlaggetjes op de green van 18.  Jack Wils werd 3e, Marij Smits 2e met nog 2 slagen over en Jeu Nijssen 1e met 3 slagen over. De overige resultaten zullen op de site staan bij senioren nieuws.

 Namens de Senioren Commissie;

 Jo Housmans 

Lees meer
Verslag Bavaria om 't Vat d.d. zaterdag 15 mei 2021

Op zaterdag 15 mei is de traditionele door De Royal Swinckels Family Brewers wedstrijd 'om het Vat' weer gespeeld.

Lees meer
4 BBB Stableford Senioren

Donderdag 6 mei jongstleden wisten Lucy Flores en Jeu Nijssen tijdens 4 BBB Stableford wedstrijd de beste score van 46 punten te realiseren. Jo Housmans en Marja Pilgram hadden evenveel punten, maar scoorden 1 puntje minder op de laatste 9 holes. Zij werden tweede. De derde plaats was voor het koppel Willie Dressen en Sonja Bleijlevens. Jeu Nijssen had sowieso een goede dag. Hij haalde ook nog een birdy, net als Jannie Kreuger.   

Lees meer
In memoriam: Leo van den Born
   


Leo van den Born  24.02.1951 † 06.05.2021

Donderdag 6 mei bereikte ons het droeve bericht dat ons bestuurslid en secretaris van de vereniging, Leo van den Born, is overleden. Het valt moeilijk te bevatten dat deze aimabele man, gedreven en betrokken bestuurder en fervente golfer niet meer in ons midden is.

Lees meer
Stormachtige Hidden Holes

Tijdens de Damesdag op dinsdag 4 mei stond de wedstrijd in het teken van 'Hidden holes'. Bij deze 18 holes wedstrijd selecteert de commissie 'blind' 9 holes. Alléén de scores op deze holes tellen voor de wedstrijd. Hole 1-3-7-9-10-13-14-17-18 waren de 9 holes die 'blind getrokken' waren. Chapeau voor de 14 dames die de harde wind trotseerden en de wedstrijd uitgelopen. De regen bleek nog mee te vallen, want vanaf 10.45 uur bleef het droog. Bijzonder is de eerste birdie van Pascal Timmer (met hcp 47.7) , op hole 8! Na twee geweldige slagen viel de put van ongeveer 4 meter. Dit vonden we zo bijzonder dat we deze birdie hebben uitgereikt (zie foto). Ook Annie Ridderbeeks (hole 2) en  Mien Ansems (hole 15). Zodra het weer kan, verdelen we alle gemaakte birdies in 2020 en 2021 tot nu toe.

Lees meer
Matchplay knockout foursomes schema''s

De indeling voor de Matchplay Knockout foursomes 2021 is bekend.

-
CAT A Foursomes Matchplay Schema
- CAT B Foursomes Matchplay Schema

De Wedstrijdcommissie

Lees meer
Til Gommans wint Vlaggetjeswedstrijd

 

Aan de Vlaggetjeswedstrijd op Koningsdag dinsdag 27 april 2021 namen maar liefst 72 deelnemers. We feliciteren Til Gommans met haar winst tijdens deze Vlaggetjeswedstrijd 2021. Met de haar toegekende slagen aantal wist zij na de 18e hole tot en met de green van hole 2 te komen, een prima prestatie! De top 3: Til Gommans, Antoinette Chanier en Jacques Muermans.


De Wedstrijdcommissie

 

 

Lees meer
Jeugdclinic / Wie neem jij mee naar de golfbaan?Het is de hoogste tijd om uw kinderen, kleinkinderen, neven en nichten eens te laten zien hoe leuk golfen is!

Waar: Golfbaan de Herkenbosche
Wanneer: zaterdag 15 mei 2021
Tijd: 14:00-16:00
 

Lees meer
Vossenjacht tegen winnaar Wisseltrofee

Moest de paaswedstrijd door sneeuwval en vorst nog  worden afgelast, een week later zag het er heel anders uit. 's Morgens een frisse start, maar gaandeweg de ronde onder zonnige omstandigheden een behoorlijke temperatuurstijging. Prima weertje om te golfen dus. De scores van vos Jeu Nijssen waren op de eerste negen holes meer dan goed te noemen. Op de laatste negen ging het echter niet meer van een leien dakje en kon er door de meeste deelnemers aardig geplust worden. Uiteindelijk warende meeste spelers(-ster) in de + of op 0. De beste score was voor Jannie Kreuger met +7. Marjo Knoors, Marja Pilgram en Jack Wils gelijk op +6.    Overige uitslagen worden via de site gepubliceerd.

 Namens de Seniorencommissie:

 Jo Housmans

Lees meer
Feestelijke jubileumweek in juli

Het 30 jarig jubileum van GCC de Herkenbosche wordt groots gevierd van dinsdag 13 tot en met zondag 18 juli 2021. Er is een programma voor elk wat wils! 

 • dinsdag 13 juli: Lady Invite Man.
 • woensdag 14 juli: Relatie dag BV/Jeugdmiddag
 • donderdag 15 juli: Senioren
 • vrijdag 16 juli: Nieuwe Leden Wedstrijd/Jeugd BBQ tentenkamp
 • zaterdag 17 juli: President's Cup met aansluitend feestavond
 • zondag 18 juli: Michel Stassen Bokaal/huldiging jubilarissen

Noteer alvast een of meerdere datums naar wens in uw agenda, dan maken we er SAMEN een feestelijke jubileumweek van!

het Bestuur

 

Lees meer
Matchplay Knockout 2021
Lees meer
Seizoensopening Senioren           

De seizoenopeningswedstrijd op donderdag 25 maart was door de coronamaatregelen natuurlijk niet zo'n happening zoals in voorgaande jaren. Desondanks een groot aantal deelnemers, 43 in totaal. Onder zeer gunstige weersomstandigheden werd een Texas scramble gespeeld. De baan ligt er prima bij, er zijn veel  werkzaamheden verricht. Tee boxen worden heringericht, bomen gekapt dan wel rigoureus gesnoeid, bladeren verwijderd enz. De fairways hebben nog enig herstel nodig na het prikken van de afgelopen maand. Maar als de weersomstandigheden verbeteren en het gras goed gaat groeien, komt ook dit weer in orde. De greens lopen, naar Herkenboscher begrippen, redelijk snel. Kortom alles wordt er aan gedaan om de baan in zo goed mogelijke conditie te krijgen voor de aanstaande zomer. Laten we als senioren dan ook een steentje bijdragen door divods en pitchmarks te repareren, de bal niet uit de hole halen met de putter, maar schaf een putter grijpertje aan. Het zijn misschien kleine dingen, iedereen weet ze natuurlijk wel, maar het voorkomt irritatie bij de flights die achter u spelen als e.e.a. niet naar behoren gerepareerd wordt.                           

Lees meer
Dames van start met Primavera

Wat een mooie opkomst! 54 dames aan de 'koude, natte' start op de eerste dinsdag van het nieuwe seizoen op 16 maart. Het kan alleen maar beter worden. Gelukkig dat we kunnen en mogen golfen in deze bizarre tijd. En vanaf komende week weer in 3 of 4-ballen naar keuze. Kijk hiervoor op de website voor de wedstrijden. Schrijf minstens een week van te voren in, anders is het termijn gesloten. Veel 'nieuwe' dames hadden ingeschreven en kregen zodoende hun vuurdoop bij de Damescie. Natuurlijk gekoppeld aan een dame die veel te vertellen heeft over het reilen en zeilen op de dinsdag. We hopen jullie dan ook allemaal vaker te zien!

Een Coronascramble in een 2-bal zijn we niet gewend, dat was toch nog wel wat verwarrend. Daardoor hebben sommigen toch (een deel) greensome gespeeld, maar het mocht de pret niet drukken. Afgezien van de kou en de regenbuien had iedereen er duidelijk weer zin in. Bij de 'break' met een warm drankje en een wafel na hole 9 kwamen sommigen niet uitgekletst en werd er weer aangedrongen te starten voor het tweede deel.

Lees meer
in memoriam: Twan van Hoef
   Twan van Hoef was een uitzonderlijk aimabel, toegewijd, loyaal , bescheiden en zeer vakkundige zakenpartner en betrouwbare vriend. Voor golfbaan de Herkenbosche heeft hij zich vanaf de oprichting tot aan zijn laatste maanden onbaatzuchtig en vol overgave ingezet. Twan als secretaris en Ruud Hermans als penningmeester vormden een team dat de stevige en vakkundige basis voor het kader vereniging van golfbaan de Herkenbosche werd en lang bleef.

Twan was rustig van aard, maar zijn  bescheiden, warme aanwezigheid was krachtig en van enorme waarde: Eervol, integer en met een vertrouwde, rustgevende en ook humoristische, levenslustige touch.

Zijn verkregen erelidmaatschap van de golfbaan is dan ook een kleine weerspiegeling van zijn grote eervolle bijdrage aan het geheel.

Namens de familie Michel Stassen en de BV golfbaan de Herkenbosche danken we Twan en wensen we zijn gezin en familie veel kracht toe.

We eren Twan  in onze herinnering als een prachtige man die zich onvoorwaardelijk aanbood als stevige rots in de branding.

Lees meer
Winterse Nieuwjaarswedstrijd

Zondag 10 januari werd onder winterse omstandigheden de Nieuwjaarswedstrijd gespeeld. In samenwerking met het bestuur was gekozen voor een alternatief nu we geen receptie kunnen/mogen houden. Er werd een 18 holes stableford wedstrijd gespeeld met wintertees en helaas ook wintergreens, in flights van twee personen. 32 Die-hards verschenen aan de start, waar koffie/thee met een krentenbol werd aangeboden. Na 9 holes nog een soepje en een broodje warme beenham om lekker bij op te warmen.

We feliciteren de top 3:
1. Jan-Willem Steens Zijnen            52 punten
2. Sjra Hulsbosch                               50 punten
3. Antionette Chanier                       50 punten

 

 

Lees meer
Geen champagne wedstrijd     

Donderdag 7 januari 2021 speelden de senioren hun Geen Champagne wedstrijd. Vanwege corona hier dus ook de nodige aanpassingen. Clubhuis gesloten, dus de nieuwjaarsborrel schoot er bij in. Nieuwjaarswensen slechts op de vereiste minimale 1,5 meter, zonder kus of warme knuffel. Bovendien voorlopig alléén flights van twee in de baan. Doordat het weer ook niet meewerkte, waren er buiten enkele afmeldingen ook leden die er voor kozen om maar gelijk weer hun biezen te pakken. Uiteindelijk bleven er 18 spelers over, die de stoute schoenen aantrokken en aan hun ronde begonnen. De spelvorm van de dag was een koppelwedstrijd Stableford, waarbij de beste Stableford score telde voor de eindscore. Door de slechte weersomstandigheden werd er op wintergreens gespeeld. Dit had een gunstig effect op de eindresultaten. Uiteindelijk viel de hoeveelheid pleuritus wel mee, maar een aanwakkerende wind maakte het toch een kille koude bedoening. Een warme kop chocomel halverwege was dan ook meer dan welkom. 

 
 

Lees meer
Inschrijving Nieuwjaarswedstrijd open

Zondag 10 januari 2021 organiseert het bestuur van GCC de Herkenbosche een gezellige Nieuwjaarswedstrijd. Deze Nieuwjaarswedstrijd is een 18 holes wedstrijd. Na 9 holes is er voor de deelnemers een lekkere versnapering to go, beschikbaar gesteld door de Vereniging. Er wordt gespeeld  in een tweebal, volgens de coronaregels. We starten vanaf 10.00 uur. Deze leuke Nieuwjaarswedstrijd biedt een mooie gelegenheid om elkaar weer even gedag te zeggen. Uiteraard op anderhalve meter afstand. Inschrijven kan via de normale kanalen en deelname is helemaal gratis. Het bestuur wenst allen fijne feestdagen en ziet jullie graag op 10 januari in goede gezondheid aan de start.  

 

Lees meer
Terugblik seizoen 2020 Damescie

Aanpassing na aanpassing maakt het erg moeilijk om het seizoen 2020 van de Damescie goed af te sluiten. Dan maar via deze mail met uitslagen en voorstellen.
Dinsdag 2 juni mochten we toch starten met onze wedstrijden, zonder samenkomst, inschrijfgeld en prijzen. Tijdens deze mooie zonnige periode konden we op afstand van elkaar even nakletsen en zwaaien naar elkaar. Totdat net voor het einde van het seizoen alles weer terug ging naar alleen samen golfen. Daarom hebben we onze slotdag van het seizoen niet meer gezamenlijk kunnen afsluiten. Ook hebben we de horeca, de greenkeepers, marshalls en de baliemedewerkers niet kunnen bedanken met een attentie zoals gebruikelijk. Wel kreeg Rietje van Mechelen alvast een bloemetje voor het bijhouden van onze prachtige birdieboom. Al die birdies zijn nog niet uitgereikt, maar liggen er wel klaar voor! Ook zijn we jullie toch nog wat uitslagen schuldig:

Lees meer
Invoering van het Wereld Handicap Systeem (WHS)

Zoals aangekondigd stappen we in Nederland in 2021 over naar het Wereld
Handicap Systeem (WHS). De komende maanden wordt er door de NGF alles aan gedaan om de invoering van het WHS zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen.

In bijgaand schrijven informeren wij jullie dan ook hoe de transitieperiode eruit gaat zien.

Regel en Handicap commissie
G&CC de Herkenbosche
Karin op het Veld, Frans Eichholtz, Jan Ridderbeeks, Margareth Kok.

Lees meer
Senioren sluiten kort seizoen af                             

Als Senioren sluiten we een, mag ik wel zeggen, zeer bewogen jaar af. Door Corona was er eigenlijk al geen goede start van het seizoen mogelijk. Toen we in juni teindelijk weer een balletje mochten slaan, waren er nogal wat restricties. Vooral de beperkingen op hole 19 brachten het nodige teweeg. Doordat slechts één flight per tafel was toegestaan, viel een groot stuk van de sociale contacten en gezelligheid weg. Door een verregaande stijging van het aantal besmettingen in Nederland was men wederom genoodzaakt om ons clubhuis te sluiten. Hierdoor is het nog moeilijker geworden om elkaar te ontmoeten. Desondanks mogen we blij zijn dat we in ieder geval, voorlopig tenminste, nog kunnen golfen. Hopelijk kunnen we er met de kerstwedstrijd een gepaste seizoensafsluiting van maken.  

Lees meer
Wintergolf vervangt Wintercompetitie 2020/2021

De afgelopen jaren hebben we de Wintercompetitie gespeeld. Dat leidde elk jaar tot een leuke donderdag, met restaurant St. Andrews als ontmoetingsplaats. De uitslag van de competitie was voor velen onnavolgbaar en vaak een verrassing. Corona vraagt nu echter allerlei extra maatregelen. Deze hebben tot gevolg dat er voorlopig geen wedstrijden worden gespeeld. Wel mogen we golfronden lopen. De scorekaarten worden ingeleverd en het resultaat vindt u op de website. Dit maakt een ranking alsnog mogelijk. Een  andere maatregel is dat er slechts van 1 hole gestart mag worden.

De ontwikkeling van het virus, nu actief in een tweede golf, is echter onvoorspelbaar. Dat maakt ook dat we wel plannen maken voor golfrondes. Het kan zijn dat we door veranderde omstandigheden dit helaas moeten aanpassen. Of dat we verdere beperkingen krijgen, die de gezelligheid niet bevorderen. Om die reden zijn we afgestapt van de Wintercompetitie en gaan we over op Wintergolf. We organiseren de rondes om in de wintermaanden toch samen te kunnen spelen. En te kunnen genieten van hetgeen de baan en de sport ons in deze moeilijke tijd te bieden heeft. We zoeken nog naar activiteiten die de gezelligheid bevorderen. Het restaurant is de eerste week dat we starten jammer genoeg nog gesloten. Hopelijk kan het -wellicht met allerlei beperkingen- toch snel weer open. We vragen uw begrip voor die maatregelen en rekenen op uw medewerking.  

 

Lees meer
WHS per 2021 - korte introductie

Introductie van het Wereld Handicap Systeem (WHS)

In 2021 wordt in Nederland het Wereld Handicap Systeem ingevoerd.
Waarom eigenlijk een WHS?
Het huidige systeem werkt toch prima?

Het huidige systeem voldoet prima, maar elk systeem kan altijd beter. Dat is met het huidige EGA-systeem zo en dat zal bij het WHS ook zo zijn. De achterliggende gedachte om een WHS in te voeren is geweest dat het eigenlijk raar is dat we wel allemaal dezelfde spelregels gebruiken, maar niet hetzelfde handicapsysteem. Omdat spelers steeds mobieler worden, is dat steeds duidelijker geworden en daarom hebben de R&A en de USGA ook op dit vlak de handen ineen geslagen en zijn ze tot dit nieuwe systeem gekomen.
Lees
hier puntsgewijs de belangrijkste punten van het WHS.

Lees meer
Alle kampioenen 2020 bekend

Na een enerverend golfseizoen zijn alle kampioenschappen gespeeld en de winnaars en winnaressen bekend!

           
De Overall-Monthly Medal in de A-categorie
is gewonnen door Jacques Loop
  De Overall-Monthly Medal in de B-categorie
is gewonnen door Marie-Louise Kant


Marie-Louise en Jacques mogen beide de parkeerplaats gebruiken t/m de eerste Monthly Medal in maart 2021.

Lees meer
Gezellige 3-bal scramble

Wat hebben we dinsdag 13 oktober weer geboft met het weer: geen regen en echt niet koud. Met 33 dames weer een prima opkomst. Vandaag een 3-bal scramble gespeeld. Erg gezellig! Winnaars van deze wedstrijd zijn: Karin Bruinsma, Til Gommans en Agnes Gerlag met 58 punten netto. En dan te bedenken dat deze flight in eerste instantie niet compleet was. Dankzij Agnes Gerlag kon er toch met 3 personen worden gespeeld.

Lees meer
Natte Damesdag met zonnige finish

Dinsdag 29 september stond er een Greensome wedstrijd voor de de Damesdag op het programma. Helaas startten de eerste flights in de stromende regen. Maar gelukkig bleken de dames niet van suiker en werden  de 18 holes uit gelopen. Uiteindelijk kwam de zon door en konden de regenpakken plaats maken voor een zonniger tenue. Op de eerste plaats eindigden Monique Koopman en René Somers met 42 punten. De tweede plek was voor Dominique Houben en Susan Frenken (39). Derde werd het team van Agnes Vossen en Annie Timmermans (36). Prijzen waren er niet, maar alle deelneemsters werden getrakteerd op een lekker bordje patates frites met mayo. 

Lees meer
Til Gommans wint Winterbridge Wisseltrofee

Door de uitbraak  van het Covid-19 virus is het helaas niet meer tot een prijsuitreiking gekomen voor de winnaressen van de winterbridge competitie voor dames.
Deze competitie eindigt en begint direct na en voor het nieuwe golfseizoen. Voor gemiddeld 25 dames is het sinds jaren een zéér geslaagde en plezierige ontmoeting om het bridgespel (sommige dames na een rondje golf) op de dinsdagmiddag te spelen. De contacten blijven door de wintermaanden toch behouden. Of het komende seizoen 20/21 gaat plaatvinden zal totaal afhangen van de regelgeving t.a.v. Covid-19 virus. 

Winnaar van de zilveren Wisseltrofee voor het seizoen 19/20 is met een gemiddelde van 54.45% Til Gommans. 2e met gemiddeld 51.79% werd Antje Cillekens. De derde plek  met gemiddeld 51.38% was voor Alda Gerretsen. 

 

 

Lees meer
Verdiend applaus bij Clubkampioenschappen

In het weekeinde van 25 en 26 juli jongstleden zijn de Clubkampioenschappen gespeeld. Met nog steeds een bedroevend laag aantal deelnemers in de B categorie bij zowel de Heren als de Dames, werd er op zaterdag gestart. De A categorie Dames en Heren spelen in de ochtend hun eerste ronde, gevolgd door de Senioren en de B.categorie spelers. De A-deelnemers speelden s’middags hun 2e ronde. Onder prima weersomstandigheden en goede baancondities, waarbij opgemerkt mag worden dat de greens heel goed waren, zijn bijzonder goede scores genoteerd. Cas de Vocht speelt in de ochtend een ronde van 71! slagen, Stijn Kant gaat rond in 75 slagen. Mien Ansems komt binnen met 82 slagen bij de A dames. Beste speler bij de Heren B op zaterdag is Kees Bruinsma met 35 stablefordpunten. Bij de B dames wordt na ronde 1 het veld geleid door Marie-Louise Kant, Marjolein Olsthoorn en Désiree de Bruin met 39 stablefordpunten.

 

Lees meer
Goede Doelen Dag voor Europa Kinderhulp

De Damesciommissie kiest jaarlijks een onderwerp voor haar Goed Doelendag. Dit jaar is de keuze gevallen op Europa Kinderhulp. Deze organisatie houdt zich bezig met het bezorgen van een fijne vakantie voor kinderen uit kansarme gezinnen in Europa. Omdat er vanwege de coronacrisis dit jaar de vakanties niet door kunnen gaan, heeft de organisatie het project ‘From Holland with Love’ opgestart. De kinderen krijgen een hart onder de riem gestoken door middel van een verrassingspakket met lekkere, leuke en nuttige dingen. Inschrijven voor de Goede Doelendag op dinsdag 7 juli a.s. kan via de wedstrijdkalender. Meer informatie via:  www.europakinderhulp.nl/fromhollandwithlove

Lees meer
Handicap Knockouts 2020

Speelt u mee met de Handicap Knockouts 2020? Dan vindt u hier de links naar schema's.
De schema's hangen ook onder in de kelder van de clubhuis.

Lees meer
In memoriam de heer Jerome Dolmans
Jérôme Dolmans 31.12.1942 † 27.04.2020  
Geachte leden,

Maandag 27 april, is de heer Jérôme Dolmans, vanaf dag een onze horeca partner in ons restaurant St. Andrews, van ons heengegaan. Na een ziektebed van enkele weken in het ziekenhuis is hij in eigen familiale kring vredig overleden.

In de jaren 90 sloegen de heer Dolmans en heer Stassen de handen in elkaar en vonden elkaar als bevriende collega ondernemers binnen golfbaan de Herkenbosche. Het team van St. Andrews heeft sindsdien het Dolmans keurmerk op de golfbaan vertegenwoordigd. Jérôme Dolmans hield van het vak en het horeca ondernemerschap. De laatste jaren kampte hij met zijn gezondheid. De laatste maanden hebben zich afgespeeld in uitzonderlijke ‘lock down’ omstandigheden. Gelukkig heeft hij zijn naaste familie nog kunnen zien en spreken. Ook de grote Meinweg brand vormde een grote bedreiging voor enkele van zijn levenswerken.

We denken terug aan de heer Dolmans als een zeer aimabele en rasechte hotelier/ondernemer en warme familieman, die Herkenbosch en omstreken door het neerzetten van levenswerken als o.a. Kasteel Daelenbroeck en het Boshotel, op de kaart heeft gezet als unieke vakantieplek en plaats waar horeca door zijn visie in alle vormen aangeboden wordt.

We wensen het gezin Dolmans en hun familie alle kracht om dit verlies samen te kunnen verwerken. Ook alle teams binnen de Dolmans groep en met name ons eigen St. Andrews Team veel sterkte toegewenst.

Dank voor de mooie samenwerking, Jérôme. We hebben samen geweldige jaren gekend en de mensen laten genieten. We gaan nu verder en het Dolmans Team zal beslist jouw levenswerk met alle liefde voortzetten.
Team Golfbaan de Herkenbosche
Bestuur Golf & Country Club de Herkenbosche
Familie M. Stassen

Lees meer
Paaswens Seniorencommissie

Langs deze weg willen we alle leden van 'de Herkenbosche' maar vooral de deelnemers aan de Seniorencompetitie mooie en vooral gezonde paasdagen wensen. Vanwege de coronacrisis zal het voor velen een andere paasweek worden als in voorgaande jaren. Allereerst op witte donderdag voor het eerst in een lange traditie geen paaseitjes en attenties van Frans Stassen.  Het paasweekend, veelal zonder bezoek van kinderen, kleinkinderen en overige familie en bekenden, waarbij we vooral het eieren rapen van de aller- kleinsten zullen gaan missen. Geen paaswedstrijd op de maandag, geen gezamenlijke paasbrunch, c.q. - diner en noem het allemaal maar op.

Lees meer
Bird Watching Day zaterdag 16 mei

I.v.m. de richtlijnen van de overheid inzake Corona heeft de NGF besloten de Bird Watching Day 2020 te annuleren.

Komt u vogels tellen op zaterdag 16 mei?

Graag nodigen we jullie uit mee te doen aan de Bird Watching day op zaterdag 16 mei 2020. Bij dit evenement werkt de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie nauw samen met Vogelbescherming Nederland. De vogelteldag valt net als in de afgelopen jaren in de Nationale Vogelweek, die wordt georganiseerd door Vogelbescherming Nederland.

Lees meer
Golfbaan gesloten tot 6 april

Sportclubs moeten tot en met 6 april de deuren sluiten, NGF Competitie afgelast

Dit is een gezamenlijk bericht van de NGF, NVG, NGA en PGA Holland. (Zondag 15 maart 2020)

Nieuwe overheidsmaatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben grote consequenties voor de maatschappij en ook voor golf. Sportclubs moeten tot en met 6 april de deuren sluiten en al bestaande maatregelen worden tot die datum verlengd. Dit betekent onder meer dat de NGF Competitie in 2020 niet gespeeld kan worden.

Lees meer
Wilma Meens hat 't sjoonste pekske

De Carnavalswedstrijd van de Seniorencommissie op donderdag 20 februari jongstleden was zoals altijd weer een gezellige happening. Het aantal verklede deelnemers is echter tanende. Misschien omdat de spreuk 'hoe ouder hoe gekker' voor velen van onze groep niet meer opgaat. Desondanks was er traditiegetrouw een prijs voor de best verklede dame of heer. Dit jaar ging die naar Wilma Meens die er het meeste werk van gemaakt had, compleet met gezicht schmink. Proficiat!! 

                                           

Lees meer
Even voorstellen; Morits Dryter, als nieuwe marshal

Graag wil ik mij even voorstellen. Vanaf 1 maart 2020 is het namelijk goed mogelijk dat wij elkaar in de baan van de Herkenbosche tegen zullen komen. Vanaf die datum ben ik het marshal team komen versterken. Naast Bart en Huub zal ondergetekende dan ook regelmatig op de baan te vinden zijn.

Lees meer
Wedstrijdboekje 2020

Wedstrijden vereniging 2020

Jaarlijks organiseert de vereniging vele wedstrijden voor haar leden. Hiertoe wordt een jaarkalender vastgesteld welke de leden medio februari wordt toegestuurd per post.

De digitale versie is
hier alvast in te zien.
 

Lees meer
Gezellige nieuwjaarsreceptie drukbezocht

De traditionele nieuwjaarsreceptie op zondag 5 januari jongstleden was een gezellige en drukbezochte happening. Voorafgaand aan de receptie waarbij het voltallig bestuur aanwezig was, werd een 9 holes wedstrijd gehouden. Deze werd gewonnen door Marnel Pronk. De tweede en derde plek waren voor Antoinette Charnier en Hans Doon. Vervolgens hield voorzitter Jan Hol een toespraak waarin hij onder meer verwoordde dat de club komend jaar moet en zal inzetten op de jeugd. De zusjes Josephine en Charlotte de Loë luisterden de nieuwjaarsreceptie verdienstelijk op met pianomuziek.

Lees meer
Oliebollenwedstrijd jeugd d.d. zondag 5 januari 2020

Zondag 5 januari 2020 was de aftrap van het nieuwe jaar voor de jeugd op de Herkenbosche met een nieuwe wedstrijd: de oliebollenwedstrijd. Op de Par3 baan streden de kids om de beker, maar uiteraard was het ook lekker en gezellig bij de oliebollentent waar de jeugd (en sommige volwassenen) zich te goed konden doen aan warme chocolademelk, wafels en uiteraard oliebollen.

Lees meer
Nieuw handicapsysteem in 2021

Op 1 januari 2021 wordt in Nederland het nieuwe wereldhandicapsysteem (WHS) ingevoerd. Wat gaat er voor jou als golfer veranderen en hoe wordt je nieuwe handicap berekend?

Op 25 oktober 2019 publiceerde de redactie van GOLF.NL informatie over het nieuwe wereldhandicapsysteem. Graag brengen we deze informatie alvast onder jullie aandacht.
Klik
hier voor het volledige artikel.

De Regel & Hcp. Commissie

Lees meer
Rabbit wordt vervolgd in 2020

Dit jaar werd er op zondag 20 januari 2019 al een eerste Rabbit gespeeld. Een koude dag met wintergreens en een harde ondergrond was een hele nieuwe ervaring voor de Rabbit deelnemers.
Woensdag 1 mei was de start van de serie van 9 zomerrabbitwedstrijden. De meeste avonden werden we weer getrakteerd op 'Rabbitweer' maar helaas moest één avond afgelast worden vanwege het dreigende onweer en heftige regenbuien. Met de verschillende wedstrijdvormen zoals Texas Scramble, Stableford, Greensome, 3 stokkenwedstrijd kregen de deelnemers nieuwe ervaringen met het golfspel.

Lees meer
Geslaagde natuurwandeling zondag 27 oktober 2019

25 enthousiaste personen hebben op zondag 27 oktober jl. een interessante en leerzame wandeling gelopen door het Meinweg gebied, grenzend aan onze golfbaan.

Deze wandeling, onder de leiding van de ervaren natuurgids, t.w.; Coen Thevissen werd bijzonder op prijs gesteld door de wandelaars, omdat hij op een professionele wijze de cultuurhistorische waarden van het Meinweg gebied met daarbij de ontwikkeling van de natuur hierin duidelijk heeft verwoord.

Lees meer
Wildwedstrijd Senioren voor Kerst

Voorafgaand aan Kerst houden de senioren donderdag 19 december een Wildwedstrijd. Deze start tussen 10.30 en 12.00 uur vanaf twee tees. Na de wedstrijd wordt er gezellig geborreld. Aansluitend zal St.- Andrews een mooi diner verzorgen. Alle drankjes en het diner à € 29,95 zijn voor eigen rekening. Op het menu staat als voorgerecht een salade carpaccio met truffelcrème & Parmezaanse kaas. Voor het hoofdgerecht heeft u de keuze uit Fazantfilet met paddenstoelensaus/aardappelpurée/zuurkool of Kabeljauw loin met doperwtenjus/aardappelpurée/groente mix. Tot slot is er een Luxe kerstdessert met allerlei lekkernijen, incl. een bolletje ijs.  In verband met een receptie in het restaurant zal het diner in de bovenzaal verzorgd worden. Bij de aanmelding voor deze Wildwedstrijd graag deelname aan diner doorgeven, evenals de keuze voor het hoofdgerecht (vogel of vis).

 

Lees meer
Vossenjacht Senioren

Donderdag 31 oktober speelden de senioren de Vossenjacht tegen de par van de beste speler(-ster). Door omstandigheden werden de scores voor de vossenjacht op twee verschillende dagen neergezet. Maandag ochtend speelde Jack Wils en Jo Housmans. Weliswaar niet de beste golfer van de senioren, maar door afmelding van Jeu Nijssen, werd er gekozen voor de winnaar wisseltrofee cat. B. Hierbij werden de scores op de oneven holes neergezet. Op de gele lus liet Jack her en der wat puntjes liggen, maar op de rode lus speelde hij prima. De  weersomstandigheden waren gezien de tijd van het jaar uitzonderlijk goed, met in de middaguren redelijk wat zonneschijn, bij een temperatuur van rond de 15 graden. Heel anders was het op donderdagmorgen, door de eerste nachtvorst van deze winter moest er op de eerste negen op wintergreens gespeeld worden. Jannie Kreuger was verantwoordelijk voor de scores op de even holes.  Zij speelde op de eerste negen haar beste golf, later ging het hier en daar wat minder.

Lees meer
Zeer geslaagde Seniorenslotdag

Donderdag 24 oktober was het alweer zover. Het seizoen zit er voor 2019 voor een groot gedeelte op. Veel te snel alweer. Prima weersomstandigheden op onze slotwedstrijd, of zoals wij dat zo noemen 'senioren weer'. De baan had merkbaar te lijden gehad van de wedstrijden voorafgaand aan deze donderdag. Links en rechts zichtbaar veel schade door buggy gebruik op de te natte fairways. Een ander nadeel was dat de graszoden gesneden waren. Zodoende was het bijna onmogelijk om divid`s te repareren omdat de plaggen helemaal stuk geslagen werden. Maar dit even terzijde. Met 42 deelnemers aan deze wedstrijd een zeer
goed gemiddelde. Er werd noodgedwongen van rood gespeeld omdat de blauwe tee markers al in de winterstalling lagen. Dit was natuurlijk wel in het voordeel van de longhitters, en vertaalde zich terug in de uitslag. Dagwinnaar en eerste met een netto score van 62 (73-110) de flight van: Jeu Nijssen, Cees Bakker en Juul Sampers.

Lees meer
Beste Golfers Senioren 2019

De wedstrijden om beste speler en speelster van de senioren werd bepaald door de resultaten van wisseltrofee 8 en de daarop volgende individuele stableford wedstrijd.  Wedstrijd 1 had mooie weersomstandigheden. Wellicht dat er daarom heel mooie scores te zien waren. Het aantal deelnemers aan beide dagen was precies gelijk nl. 33. De top drie na één wedstrijd: Ger Nissen 39 St. punten, Willie Dressen 37 punten en Jeu Nijssen 36 punten. Bij de dames aan kop: Jannie Kreuger met 30 punten op plaats twee Ulla Wils met 28 punten en derde was Marie Louise Hendrickx met eveneens 28 punten. Helaas moesten 11  deelnemers zich afmelden voor wedstrijd twee. Door het wegvallen van Ger Nissen kwam er enige verschuiving in de top, derde werd hierdoor Jo Housmans met 34 punten. Bij de dames viel Marie Louise Hendericks af en schoof Wil Verlijsdonk naar plek drie. Door de regen van de dagen voorafgaand aan de tweede wedstrijd en de mindere baancondities, was het geen dag voor zeer hoge scores. Er waren dus de nodige verschuivingen in het klassement te verwachten. 

Lees meer
Slotdag Dames prettig verlopen

De slotdag van de Damescommissie is bijzonder plezierig verlopen. De verzorging was prima, de sfeer in de baan opperbest en de prijzen buitengewoon origineel. Er waren dagprijzen en overall prijzen voor het afgelopen seizoen. Mien Ansems leidde alles weer in goede banen. Haar eigen commissieleden zetten haar vanwege haar vele goede werken terecht in het zonnetje! Voor Rietje van Mechelen was er een bloemenhulde vanwege het up-to-date houden van de Birdieboom.   

Dagprijzen:
1e met +6 Karin Bruinsma
2e met + 5 Marij Smits (beter op de moeilijkste 6 holes)
3e met + 5 Mien Ansems

Annie Ridderbeeks maakte haar eerste birdie van het jaar bij de Damesdagen op hole 15.

Lees meer
Huldiging Golfers van het Jaar 2019

Zaterdag 19 oktober werden alle golfers van het jaar 2019 gehuldigd. Foursomes Cat A Winners waren: Paul Kant en Marie Louise Kant. Foursomes Cat B Winners waren John Schot en Jolanda Schot. Handicap Knockout Cat A werd Cyrill Coenen en Handicap Knockout Cat B Sjra Hulsbosch. Overall Monthly Medal Cat A was Stephan Koopman en Overall Monthly Medal Cat B Marie Louise Kant. Golfster van het Jaar Cat A Dames werd Dian America en de titel 'Golfer van Jaar Cat A Heren'was voor Cyrill Coenen. Golfster van het Jaar Cat B Dames werd Marie-Louise Kant en Golfer van Jaar Cat B Heren werd Sjra Hulsbosch. Ronald Poots praatte een en ander luchtig aan elkaar, zoals we van dit van hem gewend zijn en werd bij de prijsuitreiking geassisteerd door voorzitter Jan Hol. Vermeldenswaard waren de aardige dankwoorden van Marie-Louise Kant aan het adres van haar ouders en de voor iedereen hoopgevende woorden van Sjra Hulsbosch die zijn herstel van begin dit  jaar memoreerde. Ook de speech van de onfortuinlijke Stephan Koopman maakte indruk. Cyrill Coenen bleek naast een geweldige golfer ook een uitstekend redenaar te zijn. Ook hij zette zijn ouders maar ook het eigen Heren 1 team op gepaste wijze in het zonnetje.     

Lees meer
Winnaars Sieb Houben Bokaal 2019

Twee zonen van de naamgever van dit altijd gezellige toernooi, Martin en Wim, torsen de Sieb Houben-bokaal. Deze werd zaterdag 19 oktober gewonnen door de flight van Giel Geurts, Ralph Apon, Willy Dressen en Guus Quaedvlieg. Met slechts 1 punt verschil versloegen zij de flight van: Cas de Vocht, Désiree Meijers, Christel Thijssen en Paul Rutten. De neary's waren voor Mien Ansems en Alex Ummels.

 

Lees meer
Aanmelden Senioren Slotwedstrijd plus diner

Aanmelden Senioren Slotwedstrijd plus diner  op donderdag 24 oktober kan nog net. Deze altijd gezellige dag wordt besloten met een goedverzorgd 3-gangen diner voor à € 25,50. Het menu bestaat dit keer uit een kleine salade van het seizoen met Serranoham, vijgen, geitenkaas & peer. Voor het hoofdgerecht is er keuze uit een gebakken kogelbiefstuk met Stroganoffsaus of gebakken Victoriabaars met een kruidenjus plus groente- en aardappelgarnituur. Als dessert is er een Brusselse wafel met warme kersen, een bolletje vanille ijs en slagroom. Wilt u nog deelnemen aan de wedstrijd (Texas Scramble, driebal) en/of meeëten, dan graag contact opnemen met Jo Housmans, tel. 06-10744604. Ook niet golfende partners zijn welkom tijdens het diner.

 De Seniorencommissie

Lees meer
Winnaars laatste Monthly Medal 2019

Zondag 13 oktober was de laatste Monthly Medal wedstrijd van dit jaar. Stephan Koopmans werd winnaar in de A-categorie. De winnaar in de B-categorie was Jerry Snetselaar. Voor de winnaars is het een prettige bijkomstigheid dat zij een maand lang een voorkeurparkeerplek kunnen claimen. 

Het seizoen werd afgesloten met een gezellige lunch voor alle reguliere deelnemers.

Lees meer
4e plek voor Clubkampioenen 2019

De clubkampioenen van 2019 vormden het team dat onze vereniging vertegenwoordigde tijdens de Limburgse Golfkampioenschappen op zondag 6 oktober 2019. In Voerendaal werden Cyrill Coenen, Mirjam Verschure, Dian America, Jo Housmans, Annie Ridderbeeks en  Alexander Ummels verdienstelijk 4e geworden onder zeer barre omstandigheden. Opmerkelijk was de súper-ronde van Cyrill, die uitgaande van hcp 4,3 een score van 40 stablefordpunten behaalde! Chapeau! Hij werd beloond met een mooie trophée.e.

 

Lees meer
Slotdag Dames in zicht

Beste dames van de Herkenbosche,

Het golfseizoen van de Damesdinsdag 2019 is bijna ten einde. Op dinsdag 22 oktober spelen we de laatste wedstrijd, de Vossenjacht. Truus Suurenbroek en Dian America, de winnaars van de wisseltrofeeën 2018 hebben voorgespeeld. We starten de dag om 10.00 uur met koffie/thee en wat lekkers. Om 11.00 uur starten we het golfen met een gunshot en gaan we in drietallen de strijd aan tegen de vossen Dian en Truus. Bij terugkomst in het clubhuis maken we er een gezellig borreluurtje van en gaan we rond 18.00 uur aan tafel voor een afsluitend diner. Tijdens het diner worden de winnaars van de wisseltrofeeën en de Birdiequeen 2019 bekendgemaakt.

Geef u alsnog op via de website of een berichtje aan de damescommissie. Daarbij kunt u aangeven vlees of vis te willen eten bij het diner. Hopelijk tot 22 oktober!
Namens de Damescommissie,

Mien Ansems
0628274555
Mien.ansems5@gmail.com

Lees meer
Uitstapje Seniorencommissie Gendersteijn    

Donderdag 3 oktober had de Seniorencommissie inmiddels het derde uitje van het seizoen. Misschien wel daarom dat de belangstelling naar senioren begrippen ietwat tegenviel, niets ten nadele van de meer dan gezellige groep die wel aanwezig was. Ondanks veel fileleed richting Eindhoven, maar liefst een vertraging van 30 à 45 minuten, was bijna iedereen toch nog op tijd aanwezig voor de start. Qua entourage is Gendersteijn een mooie baan met enkele meer dan uitdagende holes. Door de regen van de voorafgaande dagen was de baan al vrij nat. In het begin viel het nog mee met de verwachte regen, maar gaandeweg op de tweede negen moesten we er toch aan geloven. Een druilerige regen die tot het einde van de ronde neer plensde. De baan was op het laatst op sommige delen meer dan drassig.                                       

Lees meer
Commissiedag gewaardeerde traditie

Zaterdag 28 oktober stond in het teken van de jaarlijkse Commissiedag. Deze dag is een gewaardeerde traditie van het bestuur van de Herkenbosche om alle harde werkers in de diverse commissie te belonen met een gezellige golfdag en een lekker etentje toe. Ook de partners van de commissieleden zijn die dag welkom. Dit jaar was de eerste prijs voor Victor Somers en Tim Scheers. De tweede plaats was voor Sjra Hulsbosch en Patrick Bocken. De derde plek was voor: Dian America en Cees Pijs. Annie Ridderbeeks sloeg een neary op hole 7.

Lees meer
Damescommissie spekt De Liedjeskast

Dinsdag  7 september stond er weer een goed doel op de kalender van de Damescommissie. Dit jaar was 'De liedjeskast', het goede doel. Dit is een vrolijk programma om de taalregels makkelijker te leren, toe te passen en te onthouden. Er wordt gebruik gemaakt van muziek, animaties, kleuren en symbolen, die dienen om de informatie makkelijker te verankeren. Het programma is in de lespraktijk ontwikkeld door roc-docente Marjan Suilen in samenwerking met muzikant/componist Gé Reinders. De Liedjeskast kreeg het mooie bedrag van € 650,- door de giften van de spelende dames, aangevuld met € 250 van de DamesCie. De speelsters konden voor  € 1,- en max. € 10,- mulligans, puts en afslagen kopen. De dames hopen dat veel laaggeletterden door hun donatie geholpen kunnen worden.Gé Reinder bedankte de gulle geefsters met een interessante presentatie. Op naar volgend jaar waar weer een mooi doel voor wordt uitzgekozen!

Lees meer
Wintercompetitie 2019-2020

In de maanden november, december, januari, februari zal ook deze winter weer een competitie gespeeld worden. We weten inmiddels uit ervaring dat de baan in de wintermaanden veelal goed te bespelen is. Extra bescherming voor koude maakt het golfen moeilijker, maar de golfbeweging hoeft niet in de winterslaap. In gezelschap kun je oefenen en andere golfers ontmoeten tijdens de Wintercompetitie. We blijven spelen zolang de omstandigheden dit toelaten. Het besluit dat een wedstrijd doorgaat blijft afhankelijk van de weersomstandigheden en de wedstrijdleiding neemt die beslissing op de speeldag zelf. U mag uw eigen beslissing om deel te nemen tot 9:00 uur van de wedstrijddag aanpassen.

Lees meer
Uitwedstrijd senioren Gendersteyn (Veldhoven) d.d. 3 oktober 2019

Uitwedstrijd senioren Gendersteyn

Op donderdag 3 oktober organiseert de senioren commissie een uitwedstrijd op de golfbaan Burggolf Gendersteyn te Veldhoven. We spelen individueel Stableford.

Programma en overige wedstrijdindormatie

Lees meer
Rabbit 2019; afsluiting en verslag

De Rabbit werd woensdag 28 augustus afgesloten met een wedstrijd met veel extra elementen, zoals een neary bij de afslag, chippingcontest, en een neary met een pitch naar de oefengreen.
De winnaars van de Rabbit zijn dit jaar Linda de Haan en Rob Schouteten.

Klik op de foto voor het hele verslag.

Lees meer
Goede doelen wedstrijd van de Damescie

Een week later dan op de kalender staat, spelen we op dinsdag 24 september voor een goed doel. Dit jaar is het een project voor de omgeving Roermond. Dit thema sluit perfect aan bij de komende week: week van de alfabetisering. Ons doel geeft kans voor scholen en bibliotheken om een extra programma aan te kunnen bieden. Het Goede doel is dit keer 'De Liedjeskast'.  Dit is een vrolijk programma om de taalregels makkelijker te leren, toe te passen en te onthouden. Er wordt gebruik gemaakt van muziek, animaties, kleuren en symbolen, die dienen om de informatie makkelijker te verankeren. Het programma is in de lespraktijk ontwikkeld door roc-docente Marjan Suilen in samenwerking met muzikant/componist Gé Reinders.

Lees meer
Matchplay Kampioenschappen 2019

In het weekend van 8 en 9 september werden de Matchplay Kampioenschappen gespeeld. Vanaf zaterdagochtend streden de spelers van de vier verschillende categorieën voor de hoogste eer. Op zondagochtend werden de halve finales gespeeld. In de heren Cat A halve finale versloeg Cyrill Coenen Peter Thomas. Patrick de Vocht won op de laatste hole van Geert Snetzelaar. Bij de dames van Cat A won Stefanie Dielen van Mien Ansems. Mirjam Verschure versloeg Chantal Timmermans in de andere halve finale. Uiteindelijk won zij voor de 4e opeenvolgende keer! Bij de dames Cat B kwam Karin Bruinsma als winnares uit de bus. Cyrill Coenen werd voor de tweede maal kampioen bij de Cat A en Jo Housmans bij Cat B.


 

 

Lees meer
Matchplay Kampioenschappen 2019

De schema's voor de Matchplay Kampioenschappen 2019, voor het weekend  van 7 en 8 september. Zondag 9 september, rondom 17:00 uur, zal de prijsuitreiking plaatsvinden.
-
CAT A Dames Matchplay Schema
- CAT B Dames Matchplay Schema
- CAT A Heren Matchplay Schema
- CAT B Heren Matchplay Schema

Lees meer
Alfred Hoogland PAR-3 Kampioen

Zondag 18 augustus is het PAR-3 Kampioenschap gespeeld. Helaas waren de weersomstandigheden niet optimaal, maar gelukkig viel de regen verticaal en niet horizontaal.
Er is gespeeld in twee categorieën en in totaal 16 deelnemers streden uiteindelijk ook om het algehele PAR-3 Kampioenschap. Er vielen twee hole-in-one's te noteren: Dian America en Lars Koopman wisten dit unieke moment te realiseren! Na twee rondes -met tussendoor korte pauze met koffie, thee en saucijzenbroodje- is in categorie B Marie-Louise Kant kampioen geworden met een totaal van 59 slagen bruto. In categorie A kwam Alfred Hooglandals beste naar voren met een totaal van 54 slagen bruto.

Lees meer
Two white one yellow

Donderdag  22 augustus stond het teamspel 'Two white one yellow' op de wedstrijdkalender. De moeilijkheid lag hierin dat vóór de afslag bepaald moest worden wie de gele bal (6 per speler(-ster) zou spelen. Hierbij opgeteld werd de beste Stableford score van de overige twee mede-spelers(-sters). Er kwamen dan ook verrassend hoge scores tevoorschijn. Onder een stralend zonnetje, temperatuur rond 28 graden, was het weer een prima golfdagje. De baan lag er prima bij, alleen de greens beginnen nu toch last te krijgen van de grote droogte. Veel bomen, struiken en de hortensia`s verkleuren  of laten de bladeren al vallen waardoor het lijkt of de herfst al begonnen is.         

 

 

 

Lees meer
Vossenjacht Senioren tegen de par van Jo   

De weersverwachtingen waren aan het begin van de week niet erg gunstig voor donderdag 8 augustus. Maar zoals zo vaak, bleef de regen ons bespaard. Prima golfweertje dus. De enige regen die we te verwerken kregen kwam van de sproei-installatie die ons diverse holes volgde. Vanwege de dubbele tee-start hadden Jan V. en Jo H. de ronde maandag al voor gelopen en de scores uitgezet. Dat betekende voor de donderdag een andere pinpositie. Hierdoor was het wellicht nog moeilijker om de par van Jo te verslaan.

                                                          

Lees meer
Deelname NGF competitie 2020

Wie wil sportief onze mooie club de Herkenbosche vertegenwoordigen in de NGF competitie 2020?
Geef je op vóór 1 september via
jan.damen1@home.nl

Lees meer
Hole-in-one tijdens Midsummerwedstrijd senioren!

Donderdag 18 juli werd een memorable dag voor Heinz Schmalen. Tijdens de Midsummer wedstrijd van de Seniorencommissie zagen diverse getuigen hem een hole-in-one slaan op hole 7. Het nieuwe lid van de Hole-in-one-Club  trakteerde alle aanwezigen op een glaasje bubbels. Proficiat! De Seniorencommissie verheugde zich met 39 deelnemers over een zeer goede opkomst. Er werd een Texas Scramble gespeeld in Stableford vorm, wat tot enige verwarring leidde na afloop. Sommige flights moesten hun Strokeplay score omrekenen  naar Stableford punten. Gerard Pelzers zag er op toe dat er geen foutjes inslopen, bedankt hiervoor.

 

 

Lees meer
Kunst, Antiek en Curiosa Taxatiedag op zondag 1 september a.s.

Benieuwd wat uw schilderij of antiek waard is? Kom dan naar de gratis taxatie middag bij de Herkenbosche.

Lees meer
Peerbooms en Dohrendorf claimen titel Campine Junior Golf Classic

Zowel Peerbooms als Dohrendorf leidden het toernooi op Golfbaan de Herkenbosche vanaf de eerste dag en konden de leiding behouden en zodoende een nieuwe titel toevoegen aan hun erelijst.

Cas de Vocht, enige jeugdlid van de Herkenbosche die meespeelde,speelde drie dagen op rij zeer solide en wist daarmee maar liefst 3e te worden in de leeftijdsklasse t/m 18 jaar en 9e in het overall klassement. Proficiat Cas!!

Lees meer
President's Cup & Charity 2019

Dit jaar was er een nieuw concept tijdens de altijd al gezellige en sportieve President's Cup. Iedere deelnemer kon gele of roze ballen kopen om mee te dingen naar de neary's op iedere Par 3 hole van onze baan voor mooie prijzen. De totale opbrengst ad € 1.222,00 (!) zal worden besteed aan een nog definitief te bepalen goed doel in de golfsport. En uiteraard werd er flink gestreden om de President's Cup, een wedstrijd tegen Par van onze voorzitter Jan Hol. 

Lees meer
Behandeling eikenprocessierups
De hele baan is vrij van processierupsen.  

Vroeg in het seizoen is de gehele baan preventief behandeld met Xantari. Dit is een biologisch middel met een effectiviteit van 85-95%.

Gaande het seizoen bleken er nog een 50-tal bomen besmet te zijn met nesten.

Dinsdag 9 juli zijn die allemaal via wegzuigen verwijderd, waarna de baan volledig vrij is van nesten en de nare gevolgen daarvan.

 

Lees meer
Midsummer Texas Scramble SeniorenCie

Na de uitwedstrijd in 'Land van Thorn' volgt er op 18 juli onze Midsummer wedstrijd, zoals ieder jaar zal er na afloop een BBQ  georganiseerd worden.
De kosten voor de BBQ bedragen € 24,50 p.p. excl. drankjes. Graag bij opgave voor de wedstrijd laten weten of je aan de BBQ wil deelnemen. Vanzelfsprekend zijn ook niet golfende partners welkom. We hopen als commissie op een grote deelname uwerzijds. Het buffet voorstel voor de BBQ kunt u hieronder lezen.
De Senioren Commissie           

Lees meer
Geslaagde Vriendinnendag gezellig feestje

Onder zonnige omstandigheden werd dinsdag 2 juli de jaarlijkse Vriendinnendag gehouden op de Herkenbosche. De Damescommissie weet deze dag altijd tot een feestje te maken. Koffie met iets lekkers, een hapje tussendoor en iets hartigs bij de borrel. Lekker ballen met een vriendin naar keuze met het zonnetje op je pet. Veel meer heeft een mens toch niet nodig?

Lees meer
Programma Wedstrijdcommissie

De komende vier maanden heeft de Wedstrijdcommissie een aantal aantrekkelijke wedstrijden gepland. In juli is op zondag 7 juli de President's Cup tegen de Par van de voorzitter. Donderdag 18 juli is Golf in the afternoon en zondag 21 juli de Monthly Medal 5. Zondag 28 juli wordt gestreden om de Greensomebokaal. Hiervoor dient u als koppel in te schrijven. Voor de overige maanden: lees meer!

Lees meer
Seniorencommissie Alliance Stableford  

 Donderdag 27 juni werd vanwege de verwachte tropische temperatuur de wedstrijd ingekort tot 13 holes. In het begin leek het erop dat dit een beetje voorbarig was geweest. In de ochtend, met een fris briesje bij 18 graden was het best lekker. Maar gaandeweg de ochtend steeg de temperatuur behoorlijk en was het merendeel van de deelnemers toch wel blij dat er op hole 13 gestopt kon worden. Zoals gewoonlijk lag de baan en de greens er prima bij. Dit kwam zeker tot uitdrukking kwam in de scores, waarbij van ieder team de beste twee scores op iedere hole genoteerd diende te worden. De 3e plaats met met 54 punten scoorde de flight van Leo de Kruijk, Wil Verlijsdonk en Huub Brinkman. De 2e plek (na correctie omdat het een vierbal betrof, met 54 punten maar een betere laatste 4) was voor de flight van Willy Dressen, Roswita Sauer, Marie Louise Hendrickx en Jo Housmans. De 1e plaats was voor Jeu Nijssen, Juul Sampers en Ellen Arnold. Allen proficiat en tot a.s. donderdag voor wisseltrofee 5.

                                                   

Lees meer
Vriendinnendag 2019

Dinsdag 2 juli kunnen er weer vriendinnen worden uitgenodigd om samen te golfen op de Herkenbosche. Vriendinnen van buiten onze vereniging of eventueel een vriendin die zelden speelt op de damesdinsdag.
Ontvangst vanaf 9.45 uur met koffie/thee en iets lekkers. Shotgun 11.00 uur. Kleine baancatering. Kosten  € 55,-  per koppel (inclusief ½ greenfee). Na de wedstrijd zijn er hapjes en worden de prijzen uitgereikt.

De Damescommissie

Lees meer
Clubkampioenschappen 2019

Zaterdag 15 en zondag 16 juni werden de Clubkampioenschappen op de Herkenbosche gehouden. In de categorie A Strokeplay ging bij de heren Cyril Coenen met de hoogste eer strijken en bij de dames was dit Dian America. Bij de senioren A werd Stefanie Dielen eerste en bij de heren was dit Geert Snetselaar. In de categorie B was de eerste plaats bij de dames voor Annie Ridderbeeks en bij de heren voor Alexander Ummels.  

 

Lees meer
Three ball Stableford    

 De drieball Stableford wedstrijd, 2 white one yellow, veranderde donderdag 13 juni door miscommunicatie binnen de commissie in een individuele Stableford. Onze welgemeende excuses hiervoor. Hopelijk kunnen we rekenen op enig begrip uwerzijds, vanwege de toch al uitgedunde commissie. Gelukkig hebben we Gerard Pelzers bereid gevonden om af en toe de wedstrijd indeling te doen. Bedankt hiervoor. De wedstrijd werd onder prima omstandigheden afgewerkt. De voorspelde regen bleef uit, tot de laatste flight uit de baan was. De scores vielen een beetje tegen, het putten bleek de grote boosdoener hierbij. Slechts zelden kon een put in één keer geholed worden. Desalniettemin wisten Norbert Scheerers en Jeu Nijssen beiden twee birdies te scoren. De einduitslag van deze dag. Jeu Nijssen en Jo Housmans beiden 34 St. punten maar door een betere laatste 9 werd Jo 3e  en kreeg Jeu de 'eervolle vermelding'. Jo Housmans gaf zijn prijs aan Thijs Dorenbosch, die zelden in de prijzen valt.  Dit ter aanmoediging omdat hij heel veel donderdagen bij onze senioren wedstrijden van de partij is. De 2e plek met een puntje meer was voor Juul Sampers. Eerste werd  Cees Bakker met 36 punten . Volgende week de wedstrijd extra putts, waarbij alle putts apart genoteerd dienen te worden. Er is een extra prijs beschikbaar voor de speler(-ster) met het minste aantal genoteerde putts.

 

                                            

Lees meer
Zonnige Lady invites man 2019

Dinsdag 4 juni speelden we weer een van de drukst bezochte wedstrijden van het jaar, de Lady invites man, georganiseerd door de Damescommissie van De Herkenbosche. 
De 1e prijs  was voor Astrid Tuijp met Alfred Berberich met 35 pt. De 2e prijs was voor Jeanne Smulders en Quir Laumans met 34 pt.  Marie-Louise Kant en Luc Simons (ook met 34 pt.), werden derde.

 

Lees meer
Club Kampioenschappen 2019

Zaterdag 15 juni en zondag 16 juni worden de Club Kampioenschappen 2019 gehouden

Categorie A (Voor alle spelers)
Heren – Strokeplay (Geen handicap)  -54 holes
Spelers 50 jaar of ouder, de scores van ronde 1 en ronde 3 tellen eventueel voor het Heren Senioren Kampioenschap.
Heren Senioren – Strokeplay (Geen handicap)  -36 holes (zaterdag ochtend en zondag). Senioren Heren kunnen ervoor kiezen om alleen deel te nemen aan het Senioren Strokeplay Clubkampioenschap.
Er is een aparte indeling voor senioren spelers die 36 holes willen lopen.

Dames – Strokeplay (Geen handicap)  -54 holes
Speelsters 50 jaar of ouder, de scores van ronde 1 en ronde 3 tellen eventueel voor het Dames Senioren Kampioenschap.
Senioren Dames kunnen kiezen om slechts 36 holes te lopen.

Lees meer
Hilarisch Echte Paren Toernooi 2019

Het altijd weer gezellige Echte Paren Toernooi werd op zondag 26 mei gespeeld. Met in totaal 38 paren was het weer een hele happening, met verrassende uitslagen. De Wedstrijdcommissie had haar handen er aan vol en kwam bijna woorden tekort. Wellicht voor de volgende keren: vooraf duidelijk uitleg van de spelvorm geven aan alle deelnemers. De spelvorm was namelijk Greensome terwijl sommige paren een vorm van Texas Scramble hebben gespeeld. 

Lees meer
Senioren tegen de eigen par 

Vermoedelijk vanwege het spelen op woensdag voor Hemelvaart en de daarop volgende vrije dagen viel de belangstelling, dertig deelnemers, een beetje tegen. De spelers (-sters) die er wel waren troffen prima baancondities, snelle greens en prima weersomstandigheden. Des te verwonderlijker was het dan ook dat slechts drie deelnemers hole achttien wisten te bereiken. Vanaf hole 15 konden de eerste vlaggetjes verzameld worden, met als topper hole 17 waar een tiental vlaggetjes rond en op de green stonden. Winnaar werd Willie Dressen.

Lees meer
Bijzondere beeldententoonstelling L’ Âge du Bronze van Les Deux Garcons

Zaterdag 25 mei was de start van de bijzondere beeldententoonstelling L’ Âge du Bronze van de vermaarde Les Deux Garçons op De Herkenbosche! Wilt u ook deze bronzen sculpturen in het echt komen bewonderen? Dan verwelkomen we u graag vandaag op zondag 26 mei, zaterdag 1 juni of zondag 2 juni tussen 12.00u tot 17.00u!

Lees meer
Succesvol Seniorenuitje naar Schmitzhof

Het eerste uitje van het seizoen naar de Duitse  golfclub 'Schmitzhof' is succesvol verlopen. Hoewel het aantal deelnemers iets minder was dan voorgaande jaren, was iedereen heel tevreden over deze golfdag. Het weer liet het een beetje afweten, de voorspelde zon bleef uit. Met een aanwakkerende noord - oosten wind was een windstopper af en toe wel prettig. Er werd individueel Stableford gespeeld. Winnares werd Miek Nissen met 36 pnt. Marij Smits werd tweede met maar 1 puntje minder. De derde plek was voor Giel Geurts met 34 pnt.  


 

Lees meer
Art de Herkenbosche invites...

L’ Age du Bronze , Les Deux Garçons

Art de Herkenbosche nodigt u van harte uit voor de opening van de bronzen beelden expositie L' Age du Bronze door Kunstenaarsduo Les Deux Garçons.
Op zaterdag 25 mei aanstaande zal om 12.00 uur op golfbaan de Herkenbosche deze expositie officieel worden geopend door Les Deux Garçons en Anne-Marie Leufkens-Stassen. 

Lees meer
Heren 3 kampioen

We zijn kampioen......

Lees meer
Dames zetten Joker in

Dinsdag 14 mei speelden 38 dames een Joker Stableford wedstrijd. Hierbij mag een Joker ingezet worden, eenmaal op de eerste 9 holes en eenmaal op de tweede 9 holes. Inzet van de Joker betekent dat de score op die hole verdubbeld wordt.  Uiteraard dient de speelster één hole van tevoren dient aan te geven als ze de Joker wil inzetten. Het blijkt extra spannend te zijn wanneer Jokerhole gespeeld gaat worden, maar toch hebben een aantal dames zeer goed gescoord. De eerste prijs was voor Marij Smits met 40 pt. De 2e plaats was voor Jeanne Smulders met 39 pt en Monique Koopman pakte de 3e plaats met 36 pt. De Birdies waren voor Mien Ansems op hole 2 en Sonja Jongkind op hole 13.

Lees meer
Lady invites man dinsdag 4 juni

Dinsdag 4 juni is het weer zo ver. De wedstrijd van het jaar!!! Alle dames mogen dan een heer van de Herkenbosche uitnodigen voor de wedstrijd 'Lady Invites Man'. Ontvangst vanaf 9.45 uur met koffie/thee en iets lekkers. Shotgun 11.00 uur. Hapje door de baan. Cocktail en uitgebreid borrelgarnituur na afloop. Bij binnenkomst is er weer zoals ieder jaar muziek. Inschrijfgeld € 25,- per koppel. De damescommissie hoopt dat de dames enthousiast op zoek gaan naar een partner en  inschrijven, zodat het weer de gezelligste golfdag van het jaar wordt.

Lees meer
Texas Scramble Strokeplay SeniorenCie

Donderdag 5 mei waren de weersverwachtingen wederom niet al te rooskleurig. Het zou héél veel gaan regenen. Uiteindelijk viel het allemaal nogal mee en kon het grootste gedeelte van de wedstrijd onder droge omstandigheden afgewerkt worden. De prijswinnaars van deze week zijn: 1e met 62 netto (aftrek -14 ) Ger Nissen, Pierre Theunissen en Ria Offermans, 2e 64 netto ( aftrek -16) Willy Dressen, Huub Brinkman en Miep Theunissen en 3e door een betere laatste 9 met 67 netto ( aftrek -12) Hans Renssen, Jo Housmans, Ruud Jongkind en Jan Verlijsdonk.

Lees meer
Dames 2 kampioen

Dames 2 kampioen, op naar de 1e klasse!


Proficiat dames en alvast heel veel succes gewenst voor het volgende jaar.

Lees meer
4e editie van het Onvergetelijke Midzomer Golftoernooi

PERSBERICHT          Maastricht, 7 mei 2019
Golfen voor het goede doel: Limburgers met dementie

Golfbaan De Herkenbosche is donderdag 23 mei aanstaande voor het vierde jaar op rij gastheer voor de golfers van het Onvergetelijke Midzomer Golftoernooi.

Lees meer
Volle Seniorencommissie Vossenjacht  

De vossenjacht tegen de Kampioen Wisseltrofee 2018, Gerard Pelzers, kende een record aantal deelnemers van maar liefst 49. Ondanks de wat mindere weersvoorspelling was het een mooie dag. Later in de morgen begon het steviger te waaien. Dit had natuurlijk zijn weerslag op het golfspel. Desondanks wist ongeveer één derde van de deelnemers de vos te verslaan en in de + te eindigen. Cees Bakker werd overtuigend eerste door met +8 de vos de baas te zijn.


 

Lees meer
Senioren Commissie uitstapje naar Schmitzhof

Donderdag 16 mei a.s. is er wederom een uitstapje gepland naar 'Schmitzhof', in de buurt van Wegberg in Duitsland. Wat betreft het diner kunnen de deelnemers een keuze maken van de dagkaart. De prijzen variëren van € 14,50  tot € 25,-. Graag wil de commissie van tevoren weten hoeveel mensen deelnemen aan het eten na de wedstrijd, zodat de keuken ter plekke weet waar ze aan toe zijn. De kosten van de greenfee bedragen € 48,- ( bij meer dan 25 deelnemers slechts €  42,-) voor 18 holes. Starttijd is nog niet nader bekend maar zal t.z.t. doorgemaild worden. We rekenen als commissie op een grote deelname uwerzijds.

Lees meer
Handicap Knockouts 2019

Speelt u mee met de Handicap Knockouts 2019? Dan vindt u hier de benodigde informatie als schema's en reglement.
De schema's hangen ook onder in de kelder van de clubhuis.

Lees meer
Super deelname Senioren 4BBB  Stableford

Met 44 deelnemers op de startlijst mag je wel zeggen dat 4 BBB een populair spelletje is bij de meeste echt-paren onder onze deelnemers. Onder zonnige omstandigheden, maar door de straffe noordoostenwind, een killere start in de morgen, werd er met veel enthousiasme  gespeeld. De baanomstandigheden waren prima. Maar vanwege de behandelingen de dag voor onze wedstrijd, de greens waren gesneden en gezand, was het met putten soms even wat moeilijker. Desondanks wisten meerdere koppels boven de 40 punten te scoren. 4e Plaats en eervolle vermelding met 41 punten Jack en Ulla Wils.  3e plaats eveneens met 41 punten, maar een betere score op de laatste negen holes, Jeu Nijssen en Desirée Meijers. 2e met 42 punten Ger en Miek Nissen en 1e met maar liefst 44 punten Jürgen Renziehausen en Marnel Pronk. Alle winnaars van harte gefeliciteerd met hun behaalde prijs. Volgende week spelen we de paaswedstrijd op woensdag 17 april. Zoals ieder jaar zal Frans Stassen er weer voor zorgen dat niemand zonder eitjes naar huis toe gaat.

                                  

Lees meer
Internationaal jeugdtoernooi op de Herkenbosche

Met als titel van de aankondiging "Superb new venue for Campine Junior Golf Classic" maakt Henk van Dijken van Pro Golf Events vandaag bekend dat er een "Global Junior Tour" zal plaatsvinden op de Herkenbosche van 11 t/m 14 juli a.s.

Lees meer
"Golfen op het 'Augusta' van Nederland"

"Golfen op het 'Augusta' van Nederland" kopt Golf.nl vandaag, 11 april,  in haar online nieuwsitem."........Deze baan heeft de WOW factor'. De spectaculaire hoogteverschillen maken de baan uitdagend maar zeker niet onmogelijk om te spelen voor golfers van alle niveau's."

Lees hieronder het hele bericht of klik op de foto voor de schitterende opnamen...

Lees meer
De Limburger kopt "Golfprimeur voor Limburg"

"Limburg  krijgt de eerste regionale golfacademie van Nederland." De Top Golf Academie Limburg kan nu echt aan de slag.....

Lees meer
EHBO voor je grasmat

Onze hoofd greenkeeper Jurgen Ruyter geeft uitleg over grasonderhoud in De Limburger. Heeft u het ook gelezen?

Lees meer
Dames met stralende Primavera van start

Dinsdag 19 maart waren de weergoden de dames wederom gunstig gezind. Liefst 54 dames waren present op deze allereerste wedstrijd van het jaar onder auspicien van de Damescommissie. Voorzitter Mien Ansems benadrukte in haar  speech dat het vooral  gezelligheidswedstrijden zijn. Met als doel om steeds met verschillende dames te golfen en na te kletsen in het clubhuis. Ook  9 holes spelen is zeer zeker een optie. De eerste prijs was voor de topflight van Renée Somers, Agnes Vossen, Truus Suurenbroek en Anny Neitzke met slechts 61 strokes.

Lees meer
Seizoen geopend met strijd om Michel Stassen Bokaal

Zaterdag 16 maart is het golfseizoen 2019 officieel geopend met de Michel Stassen Bokaal wedstrijd. De weersvoorspellingen waren niet optimaal, maar dit heeft 73 fanatieke golfliefhebbers niet weerhouden om met elkaar de strijd aan te gaan in de spelvorm Texas Scramble. En uiteindelijk hebben alle deelnemers toch droog weer gekregen. De baan was te nat om buggy’s toe te laten in de baan, maar mede dankzij de inzet van het greenkeeping team in de afgelopen weken was de baan prima in orde voor de tijd van het jaar.

Lees meer
Buffet Seizoensopening Seniorencommissie 

Donderdag 28 maart a.s. is de feestelijke Seizoensopening van de Seniorencommissie. Aansluitend aan de wedstrijd is er een buffet. De kosten van dit buffet bedragen € 25,95 Dranken op bestelling zijn voor eigen rekening. Graag bij uw aanmelding via de site graag vermelden buffet ja of nee. Lees verder voor het menu....

Lees meer
Fourball betterball Senioren

Donderdag 7 maart was het weer een beetje wisselvallig. Een stevige wind zorgde ervoor dat de moeilijkheidsgraad hoger was dan normaal het geval zou zijn. Desondanks kwamen er op het einde verassend goede scores uit de bus. Omdat alleen de hoogste score van ieder koppel telde waren de meeste koppels in de 30 punten. De winnaars kwamen zelfs een stuk hoger uit. Op de 3e plaats het koppel Wim Maas en Pierre Theunissen met 40 Stableford punten. 2e met één puntje meer Jeu Nijssen en Marnel Pronk. De winnaars met 42 punten waren Toine van Heugten en Marianne van Beek.

Lees meer
Gezellige boel tijdens Carnavalswedstrijd

Het was weer een gezellige boel bij de senioren Carnavalswedstrijd. Na het afsluiten van de wintercompetitie, prima organisatie door voornamelijk Gerard Pelzers, maken de senioren weer een voorzichtige start in aanloop naar het nieuwe seizoen. Er werd een superball scramble gespeeld waarbij er geen verplichte afslagen per persoon nodig waren. Dit vertaalde zich terug in de zeer goede eindscores van de latere winnaars. Veel deelnemers waren carnavalesk gekleed, de een had hier meer moeite aan gedaan dan de ander. Zoals gewend van voorgaande jaren was er een extra prijs voor de best verklede dame of heer. De baan en weercondities waren gezien de tijd van het jaar uitstekend te noemen. Er kon op zomergreens gespeeld worden, wat al een heel mooi gegeven is voor eind februari.  Op een klein spatje regen na was er geen sprake slecht weer.

                                                        

Lees meer
Artikel De Limburger over Dieter Lange

Erg leuk artikel in De Limburger vandaag over Dieter Lange. Tevens mooie en positieve reclame voor de golfsport!

Lees meer
Wintercompetitie met stamppot tot besluit

Donderdag 21 februari is de laatste wedstrijd van de Wintercompetitie gespeeld. De competitie kreeg als slot een Texas Scramble met aansluitend een stamppot in het restaurant. De Texas Scramble is gewonnen door de flight van Jeu Nijssen, Wilma Meens en Marianne van Beek. Zij kregen hiervoor een cadeaubon. Net zoals de winnaars van tweede prijs: Jacques Wils, Mieke Steer- van den Born en Sonja Jongkind. En de winnaars van de derde prijs: Toine van Heugten, Wiel Sampers en Cees Bakker. Het dag resultaat en het resultaat van de competitie toont een opvallende gelijkenis.

Lees meer
Zeer geslaagd muzikaal Matinee op zondag 27 januari jl.

Het eerste muzikale matinee op zondag 27 januari jl. was een eclatant succes. Meer dan 100 toehoorders waren getuige van het concert van de zeer getalenteerde en nog jonge tweeling (13 jaar) Charlotte en Josephine de Loë. Zij speelden meerdere nummers, enkele a quatre mains, op de exclusieve spirio vleugel (limited edition / slechts 167 ter wereld) van Piano's  Maene uit Oud-Rekem. Ook enkele van de eigen leden traden op....

Lees meer
Sieb Houben Bokaal sluit golfseizoen

De Sieb Houben Bokaal-wedstrijd wordt dit jaar gehouden op zaterdag 20 oktober. Deze traditionele, feestelijke afsluiting van het golfseizoen start met een gunshot om 12:00 uur. De spelvorm is een 18 hole Churchill Scramble strokeplay wedstrijd met  handicapverrekening. De teams worden op basis van handicap ingedeeld. Handicap van 0-54. Tees: heren van blauw en dames van rood. Tijdens de wedstrijd is er baancatering. Na afloop met aansluitend de prijsuitreiking, wordt gezorgd voor een feestelijk hapje en drankje. Tevens worden de winnaars gehuldigd van: Handicap Matchplay Knockout, Handicap Foursomes Matchplay Knockout, Golfer van het Jaar, Overall Monthly Medal. Iedereen is hierbij welkom. Aanmelden voor de wedstrijd via de website: http://deherkenbosche.prowaregolf.nl

 

Lees meer
Tweede editie Herkenbosche Open zeer geslaagd

Afgelopen zondag, 9 september, is voor de 2e keer de Herkenbosche Open georganiseerd. Met 65 deelnemers was het veld goed bezet. Onder prachtige omstandigheden werd er gestreden in 3 categorieën: De A categorie hcp +2,0-12,0, B categorie  hcp 12,1-24,0 en de C categorie  hcp 24,1-36,0. Wedstrijdvorm: single stableford Na de ontvangst met warme croissants werden de spelers door marshal Bart Houben en Martin Janes gestart vanaf hole 1 en hole 10. St.Andrews verzorgde halverwege de ronde een warm en koud hapje dat bij iedereen in de smaak viel. Nadat de eerste spelers waren teruggekeerd werd er begonnen met een pitch-wedstrijd vanaf het terras. Doel: vlag op de oefenpitch-green, afstand: 64 meter. Voor € 5,- mocht er 5x gepitcht worden, winnaar was diegene die het dichtst bij de pin kwam. Het werd een spannende strijd. Na Alfred Hoogland en Ronald Poots ging Teng Timmermans er met de pot vandoor. Hij speelde een bal op zo’n 20 cm van de hole. Vier cadeaubonnen werden ter beschikking gesteld door Meteor Golf, beheerder van de golfshop. Deze zijn uitgereikt aan de winnaars van de neary’s. Cameron Mitchell is de 2018 Herkenbosche Open kampioen met een ronde van 73 slagen, en dus 35 bruto stablefordpunten.

 

Aansluitend werden de volgende winnaars gehuldigd:

A.Cat:

1.Stijn Kant                                    37 punten
2.Geert Snetselaar                        35 punten
3.Ronald Frins                              34 punten

 

B.Cat:

1.Monique Koopman                   37 punten
2.Adrie v/d Meugheuvel              35 punten (gast)
3.Wieke Lommen                         34 punten ( gast)

 

C Cat:

1. Jerry Snetselaar                        33 punten
2. Ruud Vonk                                31 punten
3. Rietje van Mechelen                 27 punten

 

 

 

 

Lees meer
Tweemaal erelidmaatschap op één dag

Voorzitter Jan Hol benoemde tijdens de jaarvergadering  27 maart jongstleden Twan van Hoef tot erelid van de Herkenbosche. Dit vanwege zijn verdiensten als secretaris vanaf het eerste uur.  Eerder die dag ontving ook penningmeester Ruud Hermans posthuum het erelidmaatschap. Samen met de weduwe Hermans bracht de voorzitter bloemen en een oorkonde op zijn laatste rustplaats.

Lees meer
Golfbaan de Herkenbosche gehercertificeerd voor GEO
"I’m delighted to be able to confirm the club’s renewed certification period and attach the new certificate below. Many congratulations on this thoroughly deserved achievement.", aldus het bericht van Richard Allison, Manager – GEO Certified (Facilities) n.a.v. de eind 2017 gehouden heraudit inzake duurzaam beheer op onze golfbaan. Uiteraard zijn we verheugd dit nieuws te kunnen delen, waarbij extra complimenten aan alle greenkeepers voor de behaalde hercertificering. Een groot deel van de gestelde eisen hangt samen met het beheer op de baan...
 

 

Lees meer