Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
NL
Ik ontvang graag alle nieuwe berichten van G&CC Herkenbosch:
via e-mail
via RSS
RSS
via Facebook
Dames met stralende Primavera van start

Dinsdag 19 maart waren de weergoden de dames wederom gunstig gezind. Liefst 54 dames waren present op deze allereerste wedstrijd van het jaar onder auspicien van de Damescommissie. Voorzitter Mien Ansems benadrukte in haar  speech dat het vooral  gezelligheidswedstrijden zijn. Met als doel om steeds met verschillende dames te golfen en na te kletsen in het clubhuis. Ook  9 holes spelen is zeer zeker een optie. De eerste prijs was voor de topflight van Renée Somers, Agnes Vossen, Truus Suurenbroek en Anny Neitzke met slechts 61 strokes.

Lees meer
Seizoen geopend met strijd om Michel Stassen Bokaal

Zaterdag 16 maart is het golfseizoen 2019 officieel geopend met de Michel Stassen Bokaal wedstrijd. De weersvoorspellingen waren niet optimaal, maar dit heeft 73 fanatieke golfliefhebbers niet weerhouden om met elkaar de strijd aan te gaan in de spelvorm Texas Scramble. En uiteindelijk hebben alle deelnemers toch droog weer gekregen. De baan was te nat om buggy’s toe te laten in de baan, maar mede dankzij de inzet van het greenkeeping team in de afgelopen weken was de baan prima in orde voor de tijd van het jaar.

Lees meer
Buffet Seizoensopening Seniorencommissie 

Donderdag 28 maart a.s. is de feestelijke Seizoensopening van de Seniorencommissie. Aansluitend aan de wedstrijd is er een buffet. De kosten van dit buffet bedragen € 25,95 Dranken op bestelling zijn voor eigen rekening. Graag bij uw aanmelding via de site graag vermelden buffet ja of nee. Lees verder voor het menu....

Lees meer
Fourball betterball Senioren

Donderdag 7 maart was het weer een beetje wisselvallig. Een stevige wind zorgde ervoor dat de moeilijkheidsgraad hoger was dan normaal het geval zou zijn. Desondanks kwamen er op het einde verassend goede scores uit de bus. Omdat alleen de hoogste score van ieder koppel telde waren de meeste koppels in de 30 punten. De winnaars kwamen zelfs een stuk hoger uit. Op de 3e plaats het koppel Wim Maas en Pierre Theunissen met 40 Stableford punten. 2e met één puntje meer Jeu Nijssen en Marnel Pronk. De winnaars met 42 punten waren Toine van Heugten en Marianne van Beek.

Lees meer
Gezellige boel tijdens Carnavalswedstrijd

Het was weer een gezellige boel bij de senioren Carnavalswedstrijd. Na het afsluiten van de wintercompetitie, prima organisatie door voornamelijk Gerard Pelzers, maken de senioren weer een voorzichtige start in aanloop naar het nieuwe seizoen. Er werd een superball scramble gespeeld waarbij er geen verplichte afslagen per persoon nodig waren. Dit vertaalde zich terug in de zeer goede eindscores van de latere winnaars. Veel deelnemers waren carnavalesk gekleed, de een had hier meer moeite aan gedaan dan de ander. Zoals gewend van voorgaande jaren was er een extra prijs voor de best verklede dame of heer. De baan en weercondities waren gezien de tijd van het jaar uitstekend te noemen. Er kon op zomergreens gespeeld worden, wat al een heel mooi gegeven is voor eind februari.  Op een klein spatje regen na was er geen sprake slecht weer.

                                                        

Lees meer
Artikel De Limburger over Dieter Lange

Erg leuk artikel in De Limburger vandaag over Dieter Lange. Tevens mooie en positieve reclame voor de golfsport!

Lees meer
Wintercompetitie met stamppot tot besluit

Donderdag 21 februari is de laatste wedstrijd van de Wintercompetitie gespeeld. De competitie kreeg als slot een Texas Scramble met aansluitend een stamppot in het restaurant. De Texas Scramble is gewonnen door de flight van Jeu Nijssen, Wilma Meens en Marianne van Beek. Zij kregen hiervoor een cadeaubon. Net zoals de winnaars van tweede prijs: Jacques Wils, Mieke Steer- van den Born en Sonja Jongkind. En de winnaars van de derde prijs: Toine van Heugten, Wiel Sampers en Cees Bakker. Het dag resultaat en het resultaat van de competitie toont een opvallende gelijkenis.

Lees meer
Primavera start van nieuw seizoen    

Het nieuwe golfseizoen staat weer voor de deur. De Damescommissie start traditiegetrouw met de Primavera op dinsdag 19 maart 2019. Alle dames zijn van harte uitgenodigd voor deze wedstrijd.
Ontvangst vanaf 10.00 uur met koffie/thee en iets lekkers. De wedstrijdvorm is Texas Scramble en de start is een Gunshot om 11.00 uur. Na afloop vindt  de uitreiking van de Therése Tops trophee voor het beste team plaats. We besluiten de dag met diner en prijsuitreiking. De kosten voor deelname aan de wedstrijd inclusief diner bedragen € 32,- Inschrijven kan via de website.

Lees meer
Zeer geslaagd muzikaal Matinee op zondag 27 januari jl.

Het eerste muzikale matinee op zondag 27 januari jl. was een eclatant succes. Meer dan 100 toehoorders waren getuige van het concert van de zeer getalenteerde en nog jonge tweeling (13 jaar) Charlotte en Josephine de Loë. Zij speelden meerdere nummers, enkele a quatre mains, op de exclusieve spirio vleugel (limited edition / slechts 167 ter wereld) van Piano's  Maene uit Oud-Rekem. Ook enkele van de eigen leden traden op....

Lees meer
Nieuwe golfregels 2019

Extra clubpresentatie, verzorgd door de Regel & hcp. Commissie, op zaterdag 2 februari a.s. van 11.00-12.30 uur.
Wilt u deze bijwonen, meld u dan aan!

Lees meer
Seniorencommissie kerstwedstrijd 2018

De weersvoorspelling voor deze dag beloofde niet veel goeds. Het zou een dag worden met regelmatig buien. Desondanks waren er slechts twee afmeldingen. Er werd in Texas Scramble vorm gespeeld, een foutje kon dus door je medespelers weggepoetst worden. De verwachte regen beperkte zich tot wat lichte buitjes tegen het einde van de wedstrijd. Zoals altijd waren er flights die goed scoorden en sommigen die het wat minder deden op deze dag. Aan de geluiden op hole 19 te horen was vooral het putten voor de meesten vrij moeilijk. De dag werd besloten met een heerlijk kerstdiner door St.-Andrews.   

Wedstrijduitslag:
De eerste prijs was voor de flight van Jeu Nijssen, Agnes Gerlag en Huub Brinkman met een netto score van 62 (-14).      

Lees meer
Muzikaal Matinee op 27 januari 2019

De Herkenbosche Presenteert:……….!

Geachte leden!

Op zondag 27 januari om 15 uur organiseert de Herkenbosche een uniek muzikaal matinee. Graag nodigen we alle leden uit om te komen luisteren en genieten van de muzikale toptalenten Charlotte en Josephine de Loe. Zij zullen op vleugel a quatre mains hun mooiste stukken ten gehore brengen. En, op niet zomaar een vleugel!*

Piano’s Maene uit Oud-Rekem, zal tevens als primeur haar unieke en in hoge resolutie spelende en tevens zelfspelende Steinway Spirio aan u presenteren. Authentieke meesterlijke klanken zullen galmen door ons clubhuis, alsof Horowitz en Cold Play e.a. live aanwezig zijn.

Maar…….

Het programma zal niet enkel bestaan uit de Spirio-show en het mini-concert van onze tweelingzussen en toptalenten; ook u als muzikaal talent wordt van harte op het podium uitgenodigd!

 

Lees meer
Uitnodiging Nieuwjaarsreceptie

Bestuur Golf en Country Club de Herkenbosche nodigt iedereen uit voor de gezellige Nieuwjaarsreceptie op zondag 6 januari 2019. Deze is aansluitend aan de Nieuwjaarswedstrijd. Een stableford over 9 holes met een gunshot start om 13.00 uur.

Gerne würden wir Sie auf dem Neujahrsempfang am Sonntag, 6 Januar 2019 begrüßen.
We hope to see you at the New Years reception Sunday the 6th of January 2019.

Lees meer
Kerstwedstrijd Seniorencommissie met diner     

Donderdag 20 december houdt de Seniorencommissie haar jaarlijkse kerstwedstrijd met aansluitend diner. Natuurlijk wordt er rekening gehouden met de weersomstandigheden op die dag. Maar we hopen dat de laatste wedstrijd van 2018 doorgang kan vinden met een grote deelname. Golfers die niet deelnemen aan het diner betalen het reguliere wedstrijdgeld. Het menu voorstel van St Andrews is:   

Amuse:
Hoorntje gevuld met geitenkaas en pistache

Voorgerecht:
Scampi ( scampi met meloen, limoen crème, venkel en kletskop van sesam)

Hoofdgerecht:
Gebakken eendenborst, calvados saus, groente van het seizoen
                  of
Heekfilet op de huid gebakken met boter citroen saus en verse spinazie.

Dessert:
Vanille pannacotta met roodfruit compôte en frambozen sorbet

De kosten voor dit complete diner bedragen € 29,50 p.p. Dranken zullen apart op uw staffelkaartje genoteerd worden. Niet golfende partners zijn tijdens het diner ook van harte welkom.

De Senioren Commissie

Lees meer
Nieuwe golfregels per 1 januari 2019

Per 1 januari worden nieuwe golfregels van kracht. Het voornaamste doel van deze regelmodernisering is minder en eenvoudigere golfregels, sneller spelen, minder straffen en meer genieten. In het oude regelboekje staan 34 golfregels. Het nieuwe boekje bevat slechts 24 golfregels, in een eenvoudigere schrijfstijl met veel illustraties. Bovendien worden er voorbeelden gegeven en wordt elke regel voorafgegaan door een verklaring van wat de bedoeling van de regel is.

Lees meer
Winnaars Sieb Houben Bokaal 2018 bekend

Zaterdag 20 oktober vond de traditionele, feestelijke afsluiting van het golfseizoen plaats. Aan de strijd om de Sieb Houben Bokaal  deden 120 deelnemers mee. De wedstrijdvorm was een Churchil Scramble. Onder zeer zonnige omstandigheden wist het team van Stijn Kant, Ralph Ohmen, Truus Suurenbroek en Antoinette Chanier de eerste prijs te winnen. Ook waren er prijzen voor neary’s en longest drives. Na afloop van de ronde, genoten de clubleden van lekker eten, een drankje en gezellige muziek om het seizoen af te sluiten.

 

 

Lees meer
In Memoriam dr. Albert Mattart

dr. Albert Mattart  24.02.1940 † 23.10.2018

 

Dinsdag 23 oktober bereikte ons het droeve bericht dat ons oud-bestuurslid en erelid dr. Albert Mattart is overleden. Het valt moeilijk te bevatten dat deze aimabele man, gedreven bestuurder en fervente golfer niet meer in ons midden is.

Albert was als bestuurslid vanaf de oprichting betrokken bij onze club en heeft heel veel bijgedragen aan de totstandkoming  van de bloei van onze club. In de beginfase hebben wij veel voordeel gehad van zijn kennis van en ervaring met de golfsport. In de daarop volgende jaren hebben wij hem leren kennen als een zeer betrokken bestuurslid met vooral als aandachtsgebied het regel- en handicapsysteem en externe betrekkingen met de Nederlandse Golf Federatie en nabijgelegen golfclubs. Ook zullen wij ons hem blijven herinneren als een fervente en kundige golfspeler. Vanwege zijn grote verdiensten voor de club werd hij in 2009 benoemd tot erelid. Na zijn aftreden als bestuurslid bleef hij begaan met het wel en wee van de golfclub.

Wij zullen zijn inzet en grote betrokkenheid altijd in onze herinnering bewaren.
Albert bedankt voor dit alles en rust zacht.

Namens het Bestuur, Directie en alle leden en medewerkers wensen we zijn vrouw Anneke en zijn kinderen Caroline, Roland, Victor en Pauline en kleinkinderen heel veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies.

 

Het Bestuur Golf & Country Club de Herkenbosche
​​​​​​​Directie en medewerkers golfbaan de Herkenbosche

Lees meer
Mooie herfstdag voor Slotdag Senioren

Onder zeer goede weersomstandigheden werd de slotwedstrijd van de senioren gespeeld. De opkomst was prima, zoals bijna altijd bij de senioren. Het werd weer een gezellige Texas scramble wedstrijd. Na afloop was er ook weer het gebruikelijke slotdiner. De kok had prima gekookt. Ook werd de wisseltrofee uitgereikt aan de beste speler van het jaar. Winnaar in de B categorie is Ton Linssen, hij ontving een mooie plaquette van glas. Winnaar van de A categorie en dus speler van het jaar is Gerard Pelzers. Birdie King werd Jeu Nijssen. Hij scoorde maar liefst 11  keer een birdie tijdens de wedstrijden van de senioren. 

 

 

Lees meer
Spannende Vossenjacht als slot Damesdinsdag

De Slotdag van de Damesdinsdag op dinsdag 23 oktober stond in het teken van een spannende en voor de meeste dames behoorlijk moeilijke Vossenjacht. De kampioenen van vorig seizoen, Mien Ansems en Anneke Könitzer, hadden heel goed voorgespeeld zodat het voor de meeste dames lastig was om hun succes te evenaren. Echter niet voor Agnes Vossen. Nomen est omen! Deze kanjer die pas dit jaar lid werd van de Herkenbossche, wist de score van de beide vossen met maar liefst 5 punten te verbeteren. Chapeau! Tweede werd Rosemarie Doon en Renée Somers derde.

 

Lees meer
Zonovergoten Commissiedag 2018

Binnen de Herkenbosche zijn vele mensen actief binnen de diverse commissies. Het is al jaren een goede gewoonte dat het verenigingsbestuur deze commissieleden verwent met een all inclusive Commissiedag op de Herkenbosche. Dit jaar gebeurde dit op de zonovergoten zaterdag 29 september. Karin Bruinsma vormde samen met Hent van Delft een gouden Greensome-koppel dat 44 punten scoorde. De Nearest to the pin werd bij de dames geslagen door Antje Cillekens. Bij de heren lukte dit Wim Houben. De Longest drive bij de dames was voor Karin Hendrikx. Bij de heren kwam Jan Ridderbeeks het verst. De dag werd besloten met een -zowel door de witte als de zwarte brigade- uitstekend verzorgd buffet bij St.- Andrews. 

Lees meer
Senioren bezoeken Landgoed Eyckenduyn

Donderdag 27 september bezochten onze Senioren Landgoed Eyckenduyn in Helden. Op deze zeer zonnige dag speelden we in Helden de negen holes 'parkbaan'. De moeilijkheden van deze baan zijn niet de lengte van de verschillende holes. De smalle fairways, enkele strategisch geplante bomen en verschillende 'out of bounds grenzen, 'maken het tot een moeilijk te bespelen baan. Er werd individueel stableford gespeeld en slechts enkelen wisten een score van boven de 30 punten te realiseren! Derde met 32 punten werd Piet Deuss, tweede met een score van 36 werd Gerard Pelzers ( tevens 1 birdie) en de winnaar met maar liefst 40(!) punten en 2 birdies werd Jeu Nijssen. Ook Jo Housmans scoorde 1 birdie. Winnaars van harte gefeleciteerd. Na afloop werd er nog gezongen voor de 71e verjaardag van Willem Smits. Allen genoten nog van een drankje in de namiddag zon. Na een heerlijke Aziatische dagschotel was het weer tijd om huiswaarts te keren.

Lees meer
Zonovergoten Commissiedag 2018
Lees meer
Wintercompetitie 2018-2019 binnenkort van start

Na afloop van het seizoen start de Wintercompetitie. Doorgaans is de Herkenbosche ook in de wintermaanden goed bespeelbaar. Er zijn echter grenzen aan de speelmogelijkheden in de winter. Bij slechte baancondities of slecht weer gaan de wedstrijden niet door. Voor de wintercompetitie zijn 14 donderdagen beschikbaar van 1 november tot 21 februari. Wij bieden U de mogelijkheid de vaardigheid van uw spel op peil te houden. Dit kan door te oefenen of een wedstrijd te spelen. Maar ook het sociale aspect is van belang. U ontmoet andere golfers gedurende de wintermaanden. De Wintercompetitie bestaat uit een reeks wedstrijden, waarbij u zelf bepaalt wanneer u meedoet. Er zijn ook afspraken gemaakt met het restaurant St. Andrews. Het aanbod van de dagsoep  wordt komend jaar uitgebreid.  Het streven is om de nazit zo gezellig mogelijk te maken. De organisatie streef naar  een korte starttijd. Zodat niemand erg lang  hoeft te wachten op het einde van de wedstrijd. Informatie: Gerard Pelzers, 06-22460085 of g.pelzers@kpnplanet.nl

Lees meer
Sieb Houben Bokaal sluit golfseizoen

De Sieb Houben Bokaal-wedstrijd wordt dit jaar gehouden op zaterdag 20 oktober. Deze traditionele, feestelijke afsluiting van het golfseizoen start met een gunshot om 12:00 uur. De spelvorm is een 18 hole Churchill Scramble strokeplay wedstrijd met  handicapverrekening. De teams worden op basis van handicap ingedeeld. Handicap van 0-54. Tees: heren van blauw en dames van rood. Tijdens de wedstrijd is er baancatering. Na afloop met aansluitend de prijsuitreiking, wordt gezorgd voor een feestelijk hapje en drankje. Tevens worden de winnaars gehuldigd van: Handicap Matchplay Knockout, Handicap Foursomes Matchplay Knockout, Golfer van het Jaar, Overall Monthly Medal. Iedereen is hierbij welkom. Aanmelden voor de wedstrijd via de website: http://deherkenbosche.prowaregolf.nl

 

Lees meer
Greensome Strokeplay SeniorenCie   

Donderdag 20 september was -voor de tijd van het jaar-  weer een geweldige golfdag. Met een temperatuur van rond de 25 graden en zeer zonnig weer. Afgezien van enkele zeer droge fairway delen lag de baan er schitterend bij. Met 32 deelnemers een redelijke opkomst. Vooral omdat sommige vaste spelers en speelsters verhinderd waren. Een greensome is een koppelwedstrijd waarbij beide spelers afslaan, vervolgens de beste bal kiezen en dan om en om verder spelen tot er uitgeholed is. De druk is dan wat hoger als je medespeler(-ster) een mooie bal heeft geslagen en je de volgende slag natuurlijk niet wil 'verprutsen’.

De scores van de verschillende koppels liepen nogal uiteen. Twee koppels scoorden 74 netto. Omdat de aftrek in beide gevallen 30 was, moest er gekeken worden naar de laatste negen holes, beiden 55 slagen. De laatste 6 holes bepaalden dat het koppel Jo en Sonja Bleijlevens met één slag meer, 4e werden. Zij ontvingen hiervoor een 'eervolle vermelding' ontvingen. Derde werd het koppel Juul Sampers en Wim Maas. Tweede plaats voor het koppel Marcel Mommers en Henk Hendrickx (95-23=72 netto). De eerste plaats was voor Leo de Kruijk en Giel Geurts met een bruto score van 100, 30 slagen aftrek en dus 70 netto. Alle prijswinnaars van harte proficiat.


 

 

Lees meer
Uitwisseling senioren-ladies (Texas scramble)

Donderdag 13 september zorgde voortreffelijk golfweer met zeer goede baanomstandigheden voor uitstekende resultaten bij onze deelnemers. Voor een volgende editie is het misschien een goed idee om een koppel wedstrijd te spelen. Onze senioren heren kunnen dan een dame inviteren. Bij voorkeur iemand die normaliter niet op de donderdag met de senioren meespeelt. Onze persoonlijke mening is dat dit de spelvreugde ten goede zal komen. De beste prestatie leverdede flight van Mien Ansems, Jo Housmans, Jan Verlijsdonk en Dini Cloosterman met 63 netto (-14). Tweede werd de flight van Jeu Nijssen, Ellen Arnold, Hent van Delft en Désiree Meijers.

 

Lees meer
Tweede editie Herkenbosche Open zeer geslaagd

Afgelopen zondag, 9 september, is voor de 2e keer de Herkenbosche Open georganiseerd. Met 65 deelnemers was het veld goed bezet. Onder prachtige omstandigheden werd er gestreden in 3 categorieën: De A categorie hcp +2,0-12,0, B categorie  hcp 12,1-24,0 en de C categorie  hcp 24,1-36,0. Wedstrijdvorm: single stableford Na de ontvangst met warme croissants werden de spelers door marshal Bart Houben en Martin Janes gestart vanaf hole 1 en hole 10. St.Andrews verzorgde halverwege de ronde een warm en koud hapje dat bij iedereen in de smaak viel. Nadat de eerste spelers waren teruggekeerd werd er begonnen met een pitch-wedstrijd vanaf het terras. Doel: vlag op de oefenpitch-green, afstand: 64 meter. Voor € 5,- mocht er 5x gepitcht worden, winnaar was diegene die het dichtst bij de pin kwam. Het werd een spannende strijd. Na Alfred Hoogland en Ronald Poots ging Teng Timmermans er met de pot vandoor. Hij speelde een bal op zo’n 20 cm van de hole. Vier cadeaubonnen werden ter beschikking gesteld door Meteor Golf, beheerder van de golfshop. Deze zijn uitgereikt aan de winnaars van de neary’s. Cameron Mitchell is de 2018 Herkenbosche Open kampioen met een ronde van 73 slagen, en dus 35 bruto stablefordpunten.

 

Aansluitend werden de volgende winnaars gehuldigd:

A.Cat:

1.Stijn Kant                                    37 punten
2.Geert Snetselaar                        35 punten
3.Ronald Frins                              34 punten

 

B.Cat:

1.Monique Koopman                   37 punten
2.Adrie v/d Meugheuvel              35 punten (gast)
3.Wieke Lommen                         34 punten ( gast)

 

C Cat:

1. Jerry Snetselaar                        33 punten
2. Ruud Vonk                                31 punten
3. Rietje van Mechelen                 27 punten

 

 

 

 

Lees meer
Matchplay Club Kampioenschappen 2018

De Matchplay Clubkampioenschappen zijn in het weekend van 1 en 2 september gespeeld. Er waren ongeveer 50 spelers/speelsters in de verschillende categorieën. De kampioenschappen werden gespeeld onder mooie zonnige omstandigheden, waar de spelers van profiteerden. Er waren in alle categorieën verrassende uitslagen waarbij onverwachte spelers/speelsters werden geëlimineerd.

Alle finales werden op de voet gevolgd door andere spelers, familie en supporters. In de finale versloeg Cyrill Coenen voor Categorie A heren Doug Glennie met een demonstratie van foutloos golfen. Cyrill won de wedstrijd met een birdie op hole 12. In een spannende finale voor de dames Cat A waren Karin op het Veld en Mirjam Verschure nog steeds op all square na 18 holes. De beslissing viel op de 1e extra gespeelde hole. Met één putt minder won Mirjam Verschure de titel. Mirjam won voor het 4e jaar op rij de Matchplay titel.

De finale van de Categorie Dames B werd door Christa Herold en Margit Teuwisse gespeeld. Deze wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Christa op hole 14. De Categorie B Heren finale werd gespeeld tussen Luc Simons en Erik Frölich. In deze wedstrijd werd fel gestreden en op hole 17 won Erik de wedstrijd. Nadat alle wedstrijden waren afgelopen, werd de prijsuitreiking geleid door Ronald Poots (voorzitter Wedstrijdcommissie) en bestuurslid Petra Solberg.


 

Lees meer
Verslag van dagje golfen op Rothenbach

Onder geweldige weersomstandigheden hebben de senioren van de Herkenbosche golf kunnen spelen op de baan van Rothenbach. Een mooie 9 holes baan. Veel van onze leden troffen bekenden  daar zij vele jaren geleden op die baan  kennis gemaakt hebben met het golfen en daar met veel plezier hun eerste golfjaren wedstrijden speelden en genoten hebben van de vele feestelijke avonden. Verhalen werden dan ook volop verteld. Namen van enkele senioren prijken daar nog steeds op de wedstrijdborden. Een overtuigend bewijsstuk.

Het is een mooie wedstrijd geworden. Na de wedstrijd hebben we daar allemaal gegeten. Een prima keuken. De prijsuitreiking volgde na het hoofdgerecht. En de prijswinnaars waren .......Willem en Marij Smit, Willy Dressen en Ben Hendriks werden met 61 slagen derde. Jeu Nijssen, Thomas en Ellen Arnold behaalden 58 punten, goed voor de tweede prijs. Op de  erste  plaats eindigde de flight van Ger Nissen, Wim Maas, die ook nog een persoonlijke birdie speelde, Thea Hendriks en Margriet Meewis, met een score van 57.
Er waren weer leuke prijzen zoals streekmandjes gevuld met jam, flessen wijn en golfballen.
 

Lees meer
Club Matchplay Kampioenschappen 2018

Voor de Club Matchplay Kampioenschappen 2018 zijn er vier categorieën: Heren Cat A, Dames Cat A, Heren Cat B en Dames Cat B. Er zijn nog plaatsen vrij bij de Dames Cat A, Dames Cat B en Heren Cat B.
Interesse? Dan graag contact opnemen met Martin Janes.

Speelschema:
Zaterdagmorgen 2 september  - 1/8 finales (9 t/m 16 spelers)
Zaterdagmiddag 2 september - ¼ finales (5 t/m 8 spelers)
Zondagmorgen 3 september - ½ finales (4 spelers)
Zondagmiddag 3 september - finale (2 spelers)
 

Verdere informatie, inschrijving en aanmelding via Martin Janes

 

Lees meer
Golfer/ster van het Jaar 2018

Actuele stand van zaken voor de verschillende categorieën van de Golfer/ster van het Jaar 2018:

Lees meer
Dames Categorie A Strokeplay Club Kampioenschap 2018

In het weekend van 18 en 19 augustus heeft het Dames Strokeplay Clubkampioenschap plaats gevonden.
Het kampioenschap is in mei afgelast in verband met de landelijke finale, die Dames Dinsdag 1, moest spelen.
Na 54 holes, waren er 2 speelsters met dezelfde score, 272 slagen. Dit betekende dat er een play-off moest
worden gespeeld. Mirjam Verschure en Mien Ansems hebben de 18de hole gespeeld om uiteindelijk te
beslissen wie met de eer mocht gaan strijken. Mien maakt een mooie par en Mirjam miste de par put.
Dit maakt Mien tot de nieuwe kampioen bij de A dames Strokeplay. Het Dames Senioren Kampioenschap is
eveneens door Mien Ansems gewonnen.

Lees meer
Gouden koppel wint voorronde AWT Trofee

Donderdag 23 augustus was wederom een prachtige golfdag op ‘De Herkenbosche'. De voorronde voor de Arendse De Wolf Trofee wordt als greensome stableford gespeeld door man/vrouw koppels met een maximale handicap van 30.0 tot 56.0. Het is altijd  een mooie gelegenheid voor de echtparen in onze club om eens samen te spelen in wedstrijdvorm. De man/man koppels en  gemengde koppels met een lagere handicap dan 56.0 kwamen alleen voor de dagprijs in aanmerking. Het winnende koppel mag 'de Herkenbosche' vertegenwoordigen op de finale in Amsterdam. Na een spannende strijd waren er drie koppels met een gelijk aantal punten, nl. 36 stableford. De laatste negen holes moesten dus bepalen wie hier de beste was. Jeu Nijssen en Jannie Kreuger hadden na een geweldige eerste negen met 23 punten slechts 13 punten op rood, en moesten hierdoor genoegen nemen met de derde plaats bij de koppels. Tweede met 17 punten op de laatste negen, 3 op de laatste drie: Jo en Sonja Bleijlevens. De winnaars met eveneens 17 maar met 8 punten op de laatste drie werd het echtpaar Wiel en Juul Sampers. Een echt gouden paar, want binnenkort zijn ze vijftig jaar getrouwd. De dagprijs voor de overige koppels was een prooi voor Willie Dressen en Erik Frölich met maar liefst 41 stableford punten. Alle winnaars van harte gefeliciteerd.

Voor wie nog meewil op het uitstapje naar de golfclub Rothenbach donderdag 30 augustus:  bel een van de commissieleden, want de inschrijving is inmiddels gesloten. Starttijd rond 9.30 uur, kosten incl. lunch € 55,-.

 

Lees meer
Driebal stableford two white one yellow   

Donderdag 18 augustus stond in het teken van een 'Driebal stableford two white one yellow'-wedstrijd.  Bij de veel deelnemers het meest geliefde gezelschapsspelletje. Door de stableford scores van de 'gele bal' en de beste score van de overige twee deelnemers bij elkaar op te tellen kunnen de eindscores behoorlijk oplopen.De baanomstandigheden waren net zoals het weer prima te noemen. Dit kon je aan de meeste eindscores dan ook terug zien. De flight met de hoogste score liet hun prijs schieten omdat ze al voor de prijsuitreiking naar huis waren, dit was de flight van Ger Nissen, Henk Jansen en Ellen Arnold met 71 punten. Twee flights met een score van 70 punten, waarbij de flight van Jeu Nijssen, Roswita Sauer en Marja Pilgram de betere laatste negen ( 37) eerste werd. Tweede werd de flight van Jo Housmans, Wiel Sampers en Giel Geurts, met op de laatste negen 31 punten. Op de derde plaats eveneens een gelijke score van 68 punten waarbij de flight van Leo de Kruijk, Sjra van Pol, Will Verlijsdonk en Désiree Meijers aan het langste eind trokken met 35 punten, met op de laatste negen tegen 30 van Jannie Kreuger, Juul Sampers en Huub Brinkman. Voor hen restte slechts een 'eervolle vermelding'. Ook het vermelden waard: de gescoorde birdies van Ger Nissen Erik Frölich en Jeu Nijssen ( allen één).           

Lees meer
Onweer tijdens Par van de Seniorenvoorzitter

Donderdag 9 augustus zetten meer dan dertig senioren hun beste beentje voor om de Par van voorzitter Jo Housmans te evenaren, dan wel te verbeteren.  Vanwege de regen en het onweer werd er een half uur later gestart. Helaas gooiden de weergoden halverwege de wedstrijd de sluizen weer open, zodat een aantal spelers voortijdig afhaakte. Bij de doorzetters die wel alle 18 holes speelden, scoorde Geert van Vlokhoven maar liefst 8 punten beter dan de 'vos'. In Stablefordpunten omgerekend waren dit er 42. Wellicht reden om deze mooie score 'qualifying' te maken. De tweede plek was voor Oscar Herold. Hij behaalde 7 punten meer dan de voorzitter. Agnes Gerlag werd derde met vier up. Birdies werden gescoord door Oscar Herold, Eric Frölich en Eugène Kusters. Voor zowel de winnende spelers, als voor diegenen die een mindere dag hadden, waren er na afloop heerlijke tapas. 

Lees meer
Vanwege de hitte Vakantiewedstrijd verkort

De Vakantiewedstrijd werd vanwege de tropische temperaturen door de Damescommissie ingekort tot 9 holes. Een wijs besluit. Alle deelneemsters besloten het bij 9 holes te laten. De wedstrijdvorm was een Chapman Foursome. Hierbij slaan beide spelers af, slaan vervolgens andermans bal en kiezen dan de beste om uit te holen. De winnende flight was van Miranda Hermans en Truus Theelen met 35 slagen. Vermeldenswaard is dat Miranda op hole 6 vanaf meer dan 80 meter in de hole sloeg. Tweede werden Karin Bruinsma en Agnes Vossen met 36 slagen. 

Lees meer
Ger Nissen nipte PAR-3 kampioen in Cat. A

Zaterdag 4 augustus werd het jaarlijkse PAR-3 strokeplay kampioenschap gehouden, uiteraard op onze mooie PAR-3 baan. Er werd om de eerste plaatsen gestreden in Categorie A (tot en met hcp 18,4) en Categorie B (hcp 18,5 tot en met 36,0). Een relatief laag aantal deelnemers, maar het was super gezellig in de PAR-3 baan. En spannend! Na de eerste ronde van 9 holes werd bekeken wat de uitslagen waren van de verschillende deelnemers. De besten startten daarna met de tweede ronde. Na beide ronden hadden 3 spelers een score van 57 slagen: Cyrill Coenen, Ger Nissen en Alfred Hoogland. Deze drie heren gingen verder om via sudden death te bepalen wie zich winnaar mocht noemen. Op hole 1 wisten zowel Ger als Alfred beiden een birdy te scoren, helaas kon Cyrill deze score niet evenaren. Op hole 2 chipte Alfred zijn bal slecht, waarna Ger met een prima approach wederom een birdy maakte en de winnaar van de 2018-editie werd
in Categorie A.

 

Lees meer
4 Ball Stableford koppelwedstrijd

Gezien de tropische weersverwachting had de Seniorencommissie  besloten om de wedstrijd in te korten tot 13 holes. Een zeer goede keuze. De temperatuur tikte op het einde van de wedstrijd maar liefst een kleine 30 graden aan. Het aantal deelnemers was door vakanties en de genoemde weersverwachting (35 gr.) beperkt tot 22 personen. Maar het is zoals het is. Natuurlijk hopen we met de volgende wedstrijden weer op het reguliere aantal gegadigden. Alle deelnemers hadden in ieder geval een plezierige ochtend gehad en er werd nog veel gelachen op hole 19. De 1e  prijs was voor Jeu Nijssen en Désiree Meijers met 37 punten. Tweede werden Willie Dressen en Ton Linssen met 36 punten. De derde plek was voor Gerard Pelzers en Agnes Gerlag. Ook zij hadden 36 punten, maar werden derde door een mindere score op de laatste vier holes.

Lees meer
Hattrick voor Jo Housmans tijdens Senioren Wisseltrofee 6   

Donderdag 2 augustus stond in het teken van  de Senioren Wisseltrofee 6. Wederom steeg het kwik ver boven de 30 graden. Het stond de 30 deelnemers vrij om de wedstrijd in te korten tot 9 dan wel 13 holes. Uiteraard konden ze dan niet meedingen naar de dagprijs. De grote meerderheid speelde echter de volledige wedstrijd uit. Ondanks de warmte werden er zeer goede scores gehaald. De top vijf in de B Categorie: Marjan Reinders en Hent van Delft  scoorden 33 Stableford punten. Agnes Gerlag en Marian van Delft 36 punten. De winnaar met maar liefst 40 punten werd Ton Linssen. De toppers in de A Categorie: Jeu Nijssen 34 punten en de winnaar werd Gerard Pelzers met 37 punten. Tevens werden er maar liefst zeven birdies gescoord. Door: Willie Dressen, Marcel Mommers, Jeu Nijssen en Gerard Pelzers. Jo Housmans  scoorde zelfs een 'hattrick', oftewel maar liefst drie birdies in één wedstrijd. Alle prijs-  en birdy-winnaars: van harte gefeliciteerd namens de Seniorencommissie.

 

Lees meer
Warme midsummer Texas scramble

De midsummer Texas scramble van de senioren werd onder passende,  zeer goede weersomstandigheden gespeeld. Zoals vaak was het weer een gezellige wedstrijd bij de senioren. 
De enthousiaste senioren deden onder zomerse temperaturen uitstekend hun best. Ze wisten immers dat er na het spel een heerlijke bbq zou zijn. Als eerste eindigde de flight van Jeu Nijssen, die als captain de sterren van de hemel speelde.  Ook verdiende hij nog een persoonlijke birdie. In diezelfde flight speelden Dinie Cloosterman en Margriet Meewis mee. Resultaat 56 slagen. Als tweede eindigden Willy Dressen, die ook een birdie speelde, Juul Sampers en Thijs Dorenbosch. Met een score van 61. De derde plek was voor het team van Piet Deuss, ook goed voor een birdie. In zijn flight zaten Will Verlijsdonk en Peter Gommans. Het resultaat was een score van 64. Na afloop smaakten de gerechten van de goed verzorgde bbq prima. Het toetje van ijs was met het warme weer  zeer welkom. Weer een geslaagde dag met de senioren.

Lees meer
NGF Najaarscompetitie 2018

De NGF Najaarscompetitie 2018 bestaat uit vier wedstrijden  op vier zondagen in een (mixed) team van vier spelers. Ook professionals mogen aan de Najaarscompetitie meedoen! De speeldagen dit jaar zijn: zondag 14 oktober,  21 oktober,  28 oktober en 4 november. De finale voor de tien beste poulewinnaars is op zondag 11 november op de mooie baan van Golfclub Anderstein. Op golf.nl is onder 'Zelf Golfen' en dan 'Competitie' een speciale pagina aangemaakt waarop alle informatie te vinden is en waar straks de indeling en uitslagen te zien zullen zijn. De rechtstreekse link naar deze pagina is: https://www.golf.nl/zelf-golfen/meer-en-beter-golf/competitie/najaarstour. De inschrijving sluit op maandag 1 oktober en de indeling wordt gepubliceerd op woensdag 3 oktober.

Lees meer
President’s Cup 2018

Zondag 1 juli werd de President’s Cup 2018 onder schitterende weersomstandigheden gespeeld. Er waren 65 spelers aanwezig om de score van de President Jan Hol te verbeteren.
John van Broeckhuijsen slaagde hier voor de derde keer in. Hij werd winnaar van de President’s Cup. Tweede werd Peter Thomas en de derde plek was voor Ronald Poots. Neary’s werden gescoord door  Patrick Bocken (hole 4),  Anneke Könitzer (hole 7), Guus Quaedvlieg (hole 11) en  Martin Janes (hole 15).

 

Lees meer
Matchplay Kampioenschappen 2018

Bij de Matchplay Kampioenschappen 2018 zijn vier categorieën: Heren Cat A, Dames Cat A, Heren Cat B en Dames Cat B. Voor de Heren Cat A is er een voorronde op zaterdag 25 augustus.  De starttijd is om 9:00uur op hole 1 (Geel 1). Heren spelen van de gele tees. Hier wordt een Strokeplay wedstrijd gespeeld. De 15 beste spelers (bruto score) van de voorronde worden in de knockout fase geplaatst. De voorronde is ook qualifying. De regerend matchplay kampioen wordt automatisch in de knockout fase ingedeeld. Het spelschema voor de heren is:
Zaterdagmorgen 1 september  - 1/8 finales (16 spelers), zaterdagmiddag 1 september - ¼ finales (8 spelers) en zondagmorgen 2 september - ½ finales (4 spelers). De finale is zondagmiddag 2 september (2 spelers).
 

Lees meer
De Maastrichtsche International Ladies Open

De Ladies van de De Maastrichtsche nodigen enthousiaste golfsters van bevriende golfbanen -waaronder de Herkenbosche-  uit voor een gezellig dagje golf op dinsdag 4 september. Als deelneemster mag je ook een vriendin meenemen. Het programma start om 9.30 uur met koffie-thee en iets lekkers. Om 10.45 uur is het vertrek naar de startholes met  een shotgun om 11.00 uur. Rond 16.00 uur start er een modeshow  in samenwerking met Golfino. De prijsuitreiking met mooie prijzen is om 17.30 uur. De dag wordt besloten met een 2-gangen diner. De kosten voor deelname bedragen voor niet-leden: € 65. Inschrijven kan tot 24 augustus 2018 via: jopieschurgers@planet.nl o.v.v. je naam, clubnaam en exacte hcp. Aanmeldingen worden verwerkt in volgorde van binnenkomst.

Lees meer
Zonnig Echte Paren Toernooi op zondag 8 juli

Zondag 8 juli 2018: stralende zon, lekkere temperatuur… weer om te golfen! En zeker een mooie dag om samen met echtgeno(o)t(e)/partner in een gezellige flight deel te nemen aan het jaarlijkse Echte Paren Toernooi. De in totaal 80 deelnemers hebben een prima dag gehad met als afsluiting vele lachende gezichten op het terras met hapjes vanuit de Wedstrijdcommissie.
Er is door vele paren goed tot zeer goed gespeeld, zo zijn er tientallen uitslagen met 32 of meer stableford punten. De Top-3-Paren op deze dag zijn geworden: 1. Truus Kersten & Jen Geelen (totaal 39 punten), 2. Tiny Engelman-Houben & Maarten Engelman (totaal 37 punten, op 2e 9 holes 21 punten) en op de derde plaats Marie-Louise Kant-Muermans & Paul Kant (totaal 37 punten, op 2e 9 holes 19 punten).


 

 

Op hole 7 werd ook gestreden om de neary, de winnaars zijn: Dames: Tiny Engelman en Heren: Marc America Op hole 12 was het een lastige opgave om de bal op de fairway te krijgen voor de longest drive. Er kwamen slechts vier namen op de kaarten te staan en deze leverden de volgende winnaars op: Dames: Chantal Timmermans, Heren: Alfred Hoogland.
De Wedstrijdcommissie bedankt alle deelnemers voor de zeer geslaagde dag. Graag tot volgend jaar!

 

 

Lees meer
Mooie scores tijdens tropische Vriendinnendag

De jaarlijkse Vriendinnendag, dit jaar op dinsdag 3 juli, is één van de hoogtepunten van de Damescommissie tijdens het golfseizoen. Na een kopje koffie met een fruitig gebakje streden liefst 62 dames onder een tropisch zonnetje om de hoogste eer. Die bleek weggelegd voor Gusta Berger en dochter Dominique Houben, met 46 punten. De tweede plek was voor Stefanie Dielen en Jessie van Meijel met 44 punten. Derde werden Marlies Ridderbeeks en Susanne Diederen met 43 punten. De Neary op hole 7 was voor Nicolette Kiel. De Neary op hole 15 was voor Susanne Diederen.

Lees meer
Wegwerkzaamheden bijna afgerond!

De wegwerkzaamheden aan de Stationsweg vanaf het kruispunt bij Peters Rubbers & Plastics tot aan de golfbaan naderen het einde. Donderdag 12 en vrijdag 13 juli zal er geasfalteerd worden. In overleg met de aannemer is overeen gekomen dit in de avonduren te doen, aangezien dit het enige moment in het hele traject van werkzaamheden is, waarop de weg tijdelijk volledig afgesloten zal worden.

Lees meer
Programmawissel Dames Dinsdag

Dinsdag 17 juli a.s vinden er werkzaamheden aan de baan plaats. De Damescommissie heeft daarom besloten om de geplande Wisseltrophee wedstrijd naar dinsdag 24 juli te verplaatsen. De geprogrammeerde Eclectic wedstrijd wordt dan op 17 juli gehouden. Deze wedstrijdvorm maakt het immers mogelijk om niet te spelen holes  'over te slaan'.  

 

 

Lees meer
Ross Lyon wint de Pro-Cup

Zondag 24 juni werd de jaarlijkse "Pro-Cup" georganiseerd door het pro-team. Patrick, zette als head-pro, de par, waar het hele deelnemersveld het vervolgens tegen moest opnemen.

Ross Lyon won de wedstrijd met een mooie +7 score. Proficiat Lyon!


Klik voor de winnaars van plaats 1 t/m 6 en de neary winnaars op "Lees Meer".

Lees meer
Senioren uitstapje naar de ‘Swinkelsche’

Zo'n 25 enthousiastelingen speelden tijdens ons eerste uitstapje van het seizoen op de Somerse golfbaan. Woensdag werd er nog een temperatuur gemeten van ca. 28 graden, op donderdag 21 juni was de temperatuur echter met 10 graden gedaald. Prima golfweertje zou je zo denken. Een stevige wind op de vrijwel geheel open baan gaf echter een extra dimensie aan het  golfspelletje.

      

Lees meer
Zondag 29 juli: Greensome Bokaal

De strijd om de Greensome Bokaal start om 09:00 uur op hole 1. Tees: Heren van geel en dames van rood. De Wedstrijd(spel)vorm is een Greensome Strokeplay. Bij deze wedstrijdvorm slaan twee spelers allebei af en kiezen vervolgens met welke bal de hole wordt uitgespeeld. Deze bal wordt om beurten geslagen. De speler wiens bal niet is gekozen slaat de tweede slag en vervolgens slaan de spelers om beurten. Er zijn prijzen voor bruto en netto scores. Aanmelden voor de wedstrijd via de website: www.deherkenbosche.nl/nl/mijn-golfpagina/

Lees meer
Donderdag 19 juli: Golf in the Afternoon

 'Golf in the Afternoon' is een gezeliige 9 holes individueel stableford qualifying wedstrijd met handicap verrekening. Er is een gunshot start om 18:15uur. Tees: Heren en dames van blauw. Aansluitend vindt de prijsuitreiking plaats onder het genot van een hapje en een drankje. Aanmelden voor deze wedstrijd kan via www.deherkenbosche.nl/nl/mijn-golfpagina/

 

Lees meer
Zondag 15 juli: Maandbeker

Zondag 15 juli wordt gestreden voor de Maandbeker in de  Cat A, Cat B en Cat C. Categorie A start op hole 1 geel om 09:00 uur. Categorie B begin op hole 1 om 11:00 uur en Categorie C begint op hole 1 geel om 13:00 uur. Categorie A is een 18 holes strokeplay wedstrijd met handicap verrekening en is qualifying. Deze wedstrijd staat open voor handicap 0 tot 18,4. Tees: Heren van geel en dames van rood. Categorie B is een stableford wedstrijd met handicap verrekening en is ook qualifying. Handicap 18,5 tot 36. Tees: Heren van geel en dames van rood. Categorie C is een 9 holes stableford wedstrijd en staat open voor deelnemers mert een handicap  van 36,1 tot 54. Tees: Heren van blauw en dames van rood. Aanmelden voor de wedstrijd via de website: www.deherkenbosche.nl/nl/mijn-golfpagina/

Lees meer
3e Onvergetelijke Midzomer Golftoernooi

€ 25.000, - voor campagne preventie van dementie in Limburg.

Golfbaan de Herkenbosche was donderdag 21 juni gastheer van de 3e editie van het Onvergetelijke Midzomer Golftoernooi. De opbrengst van deze golfwedstrijd komt ten goede aan Alzheimeronderzoekfonds Limburg t.b.v. ‘Mijn BreinCoach app’ en de campagne ‘we zijn zelf het medicijn’ om dementie te voorkomen.Lees hier het hele persbericht.

Lees meer
Echt(e) Paren Toernooi zondag 8 juli 

Deze wedstrjid is voor samenwonende of getrouwde koppels.  Destart is om 09:00 uur op hole 1. De heren spelen van geel en de dames van rood.  De eedstrijd(spel)vorm is een Greensome Stableford met 60/40% handicapverrekening. Bij deze wedstrijdvariant slaan twee spelers allebei af. Vervolgens kiezen zij met welke bal de hole wordt uitgespeeld. Deze bal wordt om beurten geslagen. De speler wiens bal niet is gekozen, slaat de tweede slag en vervolgens slaan de spelers om beurten. Handicap van de slechtere speler vermenigvuldigen met 0,4 en die van de betere speler met 0,6. Uitkomsten optellen en afronden (0,5 wordt naar boven afgerond). Aanmelden voor de wedstrijd via de website: www.deherkenbosche.nl/nl/mijn-golfpagina/

 

Lees meer
President’s Cup zondag 1 juli

De wedstrijd om de President’s Cup start zondag 1 juli met een gunshot om 11:00 uur. Heren spelen van de gele tees en de dames van de rode tees. Wedstrijd(spel)vorm: Tegen de score (= par) van de voorzitter (niet qualifying) een ronde met de voorzitter van de Wedstrijd Commissie.  Voorzitter Jan Hol speelt een ronde met de voorzitter van de Wedstrijd Commissie. Op elke score is de netto score genoteerd. Deze scores worden de par van de hole en het doel voor elke speler. De scores van de voorzitter zijn opgehangen aan de vlaggen. Als de speler onder de score van de voorzitter scoort, krijgt hij +1 op die hole. Bij gelijke score wordt er een 0 genoteerd, en boven de par van de voorzitter levert -1 op. De hoogste plus score wint. Aanmelden voor de wedstrijd via de website: www.deherkenbosche.nl/nl/mijn-golfpagina/

Lees meer
NGF Seniorendagen 2018

 

Woensdag 1, donderdag 2 en vrijdag 3 augustus worden de jaarlijkse NGF Seniorendagen 2018 gehouden bij de Golfclub Almeerderhout.  De wedstrijden zijn bedoeld voor golfers vanaf 50 jaar met maximum hcp 36. Het driedaags evenement staat open voor leden van alle golfclubs in Nederland. Deze dagen zijn vooral bedoeld om in een prettige sfeer competitieve wedstrijden te spelen. De wedstrijden vinden plaats onder de verantwoordelijkheid van de NGF, maar de organisatie is in handen van de Golfclub Almeerderhout. Er kan ingeschreven worden voor één, twee of alle drie de dagen.Elke dag kent een andere spelvorm. De wedstrijden gaan over 18 holes, gebruikmakend van de drie beschikbare lussen van 9 holes.
Daardoor wordt er iedere dag een andere course gespeeld. Woensdag 1 augustus is er een Team Scramble, inschrijven per team van 4 spelers. Donderdag 2 augustusv een 4-ball better ball, inschrijven per koppel. Vrijdag 3 augustus wordt het driedaags evenement afgesloten met een NGF ranking wedstrijd, individueel strokeplay/stableford. Inschrijven via: www.almeerderhout.nl.  Meer informatie: 036 5219132 

 

Lees meer
Jeu Nijssen pakt Extra putts

We hebben donderdag 14 juni wederom onder een goed gesternte de seniorenwedstrijd kunnen spelen. De zon scheen aan een helder blauwe hemel. De regen kwam pas na afloop van de wedstrijd .
Dit keer was het een individuele stableford wedstrijd met extra putts. Leuke wedstrijd. De eerste prijs was voor Jeu Nijssen. Hij had 36 stablefordpunten en 33 putts. De tweede prijs ging naar Willy Dressen , met 35 stablefordpunten en 35 putts
De derde prijs was voor Piet Pennings, hij behaalde 34 stablefordpunten en 36 putts. De heren ontvingen  allemaal een tegoedbon van de golfshop. Bovendien was nog een extra prijs voor Geert van Vlokhoven Hij scoorde het minste aantal putts, namelijk 31.  

Lees meer
Inschrijving NGF Competitie 2019 geopend

De inschrijving voor deelname aan de NGF competitie van 2019 is geopend. Indien u zich wilt opgeven voor deelname aan de NGF competitie dient u vóór 15 juli een e-mail te sturen naar de secretaris van de CBC, Mien Ansems, via mien.ansems5@gmail.com  Voor meer informatie kunt u terecht onder Vereniging, Commissies, Competitie Begeleidings Commissie of bij één van de leden van de CBC.

Lees meer
Lady invites Man gezellig druk

Dinsdag 6 juni  werd het jaarlijkse Lady invites Man event gehouden. De dames  nodigen dan een favoriete heer uit om samen in een greensome setting een leuke pot te spelen. Maar liefst 114 deelnemers waren present. En ondanks dit grote deelnemersveld, liep alles erg goed door in de baan. De gezelligheid staat  deze dag zeker voorop. Dat is maar goed ook, want de scores van de gelegenheidskoppels blijven vaak een beetje achter. Dit geldt echter niet voor de winnende combi's. De eerste plaats was voor: Monique Koopman en Cees Bruinsma met 71 slagen netto. Tweede werd Diana Gossens en Udo Nabers met 73 slagen netto. Karin Bruinsma en Stephan Koopman werden derde met 73 slagen netto.  De Neary dames geel 7 was vanaf de eerste flight voor Lilianne Volkers.  De Neary heren rood 6 won Frans Eichholtz en Hans Kreuger de Nearest to the line rood 3 . Na afloop werd er nog een dansje gewaagd op het terras. Een leuke traditie is dat de uitgenodigde heren de kosten voor de DJ van dienst voor hun rekening nemen. 

Lees meer
Club Kampioenschappen 2018

Heren Categorie A Kampioenschap (54 holes)
1ste plaats:     Geert Snetselaar met een score van 229 slagen
2de plaats:      Cas de Vocht
3de plaats:      Bob Apon

 

Heren Categorie A Senioren Kampioenschap 2018

1ste plaats:     Geert Snetselaar
2de plaats:      Bob Apon
3de plaats:      Eugene Kusters

 

Heren Categorie B Kampioenschap 2018 (36 holes)

1ste plaats:     Paul Kant
2de plaats:      Gerard Pelzers
3de plaats:      Horst Herold

 

Dames Categorie B Kampioenschap 2018

1ste plaats:     Margit Teeuwisse
2de plaats:      Marianne Haenen
3de plaats:      Helen Brouns

Heren Senioren Catergorie B
1 e plaats: Paul Kant
2 e plaats: Gerard Pelzers
3 e plaats: Jo Housmans

Dames Senioren Categorie B
1 e plaats: Margit Teeuwisse
2 e plaats: Alexandra Geurts
3 e plaats: Marie-Louise Kant

 

 

Lees meer
Pinkstertoernooi

1ste plaats:
Ronald Poots, Chantal Timmermans, Ric en Marly van den Homberg
2de plaats:
Paul, Marie-Louise, Jeroen en Stijn Kant

3de plaats:
Peter Thomas, Peter Kilburn, Doug Glennie en Ross Lyon

Lees meer
Maandbeker mei 2018

Categorie A Strokeplay
1ste plaats:     Roel Janssen          62 slagen netto
2de plaats:      Monique Koopman 68 slagen netto
3de plaats:      Ross Lyon                72 slagen netto

Categorie B Stableford
1ste plaats:     Stefan Cuppers       42 punten
2de plaats:      Jo Housmans          34 punten
3de plaats:      Christa Herold         34 punten

 

 

 

Lees meer
Golfen op Golfbaan de Swinkelsche

Donderdag 21 juni vindt het jaarlijkse uitstapje van de Senioren plaats. Dit keer staat Golfbaan de Swinkelsche op het programma. Het adres is: Maarheezerdijk 10,  5712PC   Someren. Ontvangst, en inschrijven, vanaf 9.45 uur, met koffie en vlaai. Eerste teetime  is om 10.48 uur. De spelvorm is Texas Scramble. Na het spelen tijd voor een borrel met tortilla chips met salsa. Aansluitend 3 gangen diner. Kosten: € 75,00 p.p. incl. eerste drankje na de wedstrijd. Inschrijven kan via: mijngolf pagina

 

Lees meer
Dames dinsdag 3 Kampioen

Dames dinsdag 3 heeft het kampioenschap veroverd in de Dames Dinsdag 27 holes competitie, 3e klasse, poule D322! Het winnende team: Marie-Louise Kant (captain), Marjan Reinders, Gertie van Helden, Petra Solberg, Anneke Konitzer en Karin Bruinsma. Van harte proficiat! 

Lees meer
In memoriam: Richard Veens

Met verslagenheid hebben wij kennisgenomen van het plotseling overlijden van onze fijne collega en zeer gewaardeerde medewerker:
Richard Veens

03/09/1959 - 30/05/2018

Lees meer
Kampioenen bij de senioren 2018

Dinsdag 22 mei en donderdag 24 mei is er gespeeld om het kampioenschap  bij de senioren. Spanning alom. Bij de dames werd Christa Herold kampioen. Zij kreeg bloemen, de 'beker' in de vorm van een mooie glazen plaquette en een bon van de golfshop. Tweede werd Agnes Gerlag. Als derde is Jannie Kreuger geëindigd . Bij de heren was de hoogste eer voor Peter Gommans. Tweede werd Eugène Kusters en de derde prijs was voor Willy Dressen.

Lees meer
Verslag competitie 2018

De competitie zit er al weer voor de meeste teams op. Hierbij een kort verslag van de prestaties van de verschillende teams....

Lees meer
Lady invites man

Dinsdag 5 juni is het weer zo ver. De wedstrijd van het jaar van de damescommissie! Alle dames mogen een heer van de Herkenbosche uitnodigen voor de wedstrijd 'Lady Invites Man'. De ontvangst  is vanaf 9.45 uur met koffie/thee. We starten met een shotgun om 11.00 uur. Er zijn hapjes na afloop. Bij binnenkomst is er weer zoals ieder jaar muziek. Het inschrijfgeld bedraag € 20,- per koppel. Wij hopen dat alle dames enthousiast op zoek gaan naar een partner en  inschrijven, zodat het weer de gezelligste golfdag van het jaar wordt. 

 

 

Lees meer
Maandbeker April 2018

Uitslag voor de Categorie A Strokeplay:
1e plaats:       Stijn Kant                           68 slagen netto
2e plaats:       John v Broekhuijsen          73 slagen
3e plaats        Monique Kooopman          73 slagen

 

Categorie B Stableford:
1e plaats:       Karin Bruinsma       43 punten
2e plaats:       Stefan Cuppers       38 punten
3e plaats        Désiree Meijers       38 punten

Lees meer
Koningswedstrijd 2018

Uitslag Koningswedstrijd: 1e plaats: Roger Bol met een birdy op hole 1. Tweede werd  Chantal Timmermans. De derde prijs was voor Monique Koopman.

 

Lees meer
Heren pakken prodiumplaatsen Paaswedstrijd

De wedstrijd werd gespeeld op Paasmaandag, 2 april. Er waren 30 deelnemers. De podiumplaatsen waren uitsluitend voor mannen. Uitslag: De 1e plaats was voor Eugène Kusters ( 35 punten). De 2e plaats voor  Doug Glennie met  34 punten. Peter Thomas werd derde met 31 punten

Lees meer
Handicap Knockouts 2018

Speelt u mee met de Handicap Knockouts 2018? Dan vindt u hier de benodigde informatie als schema's en reglement.
De schema's hangen ook onder in de kelder van de clubhuis.
 

Lees meer
Jeu Nijssen wint Senioren Vlaggetjes wedstrijd

Met 34 deelnemers lag het aantal deelnemers iets lager dan in de voorafgaande weken. De weersomstandigheden waren prima. Echter op het laatst gooide een stevige bui een beetje roet in het eten. Daarna scheen het zonnetje en droogde alles weer snel op. De beste spelers hadden na 18 holes zelfs nog slagen over...

Lees meer
4bbb blijkt Greensome Strokeplay wedstrijd

Een kort maar krachtig verslag over onze Greensome Strokeplay  wedstrijd. In het overzicht werd de wedstrijd aangekondigd als '4bbb'. Dit zorgde bij aanvang van de wedstrijd voor enige commotie. Maar zoals verstandige senioren betaamt, werd de wedstrijd gespeeld zoals de commissie het geregeld had. Met als motto 'het gaat om het spel'. 
Onder schitterende weersomstandigheden konden we spelen en uitholen. Met als resultaat: Op de eerste plaats eindigden Jeu Nijssen en Margriet Meewis (70 ptn). Als 2e koppel eindigden Wiel Geurts en Thijs Dorenbosch (73 ptn). Jannie en Hans Kreuger gingen met de derde prijs naar huis (74 ptn). Komende donderdag de Koningswestrijd.

Lees meer
Vossenjacht senioren makkie voor de meesten

Onder redelijke omstandigheden speelden  Erik Frölich Jo Housmans vóór om een score neer te zetten voor onze Vossenjacht. Frölich had niet zijn beste dag ooit, zodat het voor de 43 deelnemers  niet al te moeilijk was om in de plus terecht te komen. Daarentegen speelde de matige conditie van de greens ons parten. Hopelijk vebetert dit als het warmer gaat worden.

 

 

Lees meer
Burggolf Bokaal 2018

Afgelopen zaterdag 14 april werd traditioneel de jaarlijkse BurgGolf Bokaal gespeeld. Ook na de naamsverandering van BurgGolf Herkenbosch naar de Herkenbosche in 2017 blijven we deze wedstrijd organiseren. Hiermee onderstrepen we de goede samenwerking die is blijven bestaan tussen de Herkenbosche en de BurgGolf organisatie. De beste vijf, van de 40 deelnemende, koppels plaatsten zich tevens voor de finale die op zaterdag 6 oktober in Wijchen plaats vindt.

Het winnende koppel was Ruud Vonk en Stefan Cuppers met een gezamenlijke score van 47 punten.

Lees meer
Wie doet er mee in Cat C?

Komende zaterdag 20 juni, wordt de eerste Montly Medal wedstrijd van dit seizoen gehouden. Dit is een altijd gezellige qualifying wedstrijd waar iedereen op zijn eigen niveau aan kan meedoen. Voor Cat A en B zijn voldoende inschrijvingen, maar voor Cat C niet. Zit u nog boven hcp 36 en wilt u proberen deze te verbeteren? Of kent u wellicht iemand anders?  U mag de organisatie rechtstreeks bellen: Marianne van Delft (0475-533753) of Ronald Poots (0634606090).

Lees meer
Benefietwedstrijd Handicart binnenkort bij De Herkenbosche

De Benefietwedstrijd Handicart wordt op zondag 6 mei gehouden op onze mooie golfbaan. Inschrijving staat nu open. De wedstrijdvorm  is strokeplay stableford. Het inschrijfgeld bedraagt € 10,- voor vrienden van de Stichting Handicart en voor anderen  € 12,50. De organisatie hoopt op een grote deelname. Deelname en donaties maken immers haar goede werk blijvend mogelijk.

Lees meer
Begeleiders gezocht Rabbit Competitie 2018

De Nieuwe Leden Commissie van 'de Herkenbosche' (NLC) is gestart met de voorbereidingen van de Rabbit Competitie 2018. Ook voor 2018 zoeken wij weer coach/begeleiders die het leuk vinden om een avond de baan in te gaan met een flight beginnende golfers.

Lees meer
Deelnemers Rabbit Competitie 2018 welkom

De Nieuwe Leden Commissie van 'de Herkenbosche' (NLC) is begonnen met de voorbereidingen van de Rabbit Competitie 2018. We nodigen beginnende golfers die voldoen aan de criteria van harte uit om zich in te schrijven voor deze altijd weer zeer gewaardeerde competitie.

Lees meer
Tweemaal erelidmaatschap op één dag

Voorzitter Jan Hol benoemde tijdens de jaarvergadering  27 maart jongstleden Twan van Hoef tot erelid van de Herkenbosche. Dit vanwege zijn verdiensten als secretaris vanaf het eerste uur.  Eerder die dag ontving ook penningmeester Ruud Hermans posthuum het erelidmaatschap. Samen met de weduwe Hermans bracht de voorzitter bloemen en een oorkonde op zijn laatste rustplaats.

Lees meer
Natte Paasdrive voor de senioren

Woensdag 27 maart was de jaarlijkse paasdrive voor de senioren. Maart roert zijn staart is het gezegde en inderdaad, het werd weer waarheid. Om 11.00 uur begon de wedstrijd. De eerste 9 holes konden onder 'goede' weersomstandigheden gespeeld worden, maar de tweede 9? Poeh, poeh...

Lees meer
Seizoensopening Seniorencommissie

Het weer voorafgaande aan de opening van het golfseizoen voorspelde niet veel goeds. In het begin van de week was er zelfs twijfel of de baan wel open zou zijn. Dit alles had te maken met, hopelijk, een laatste stuiptrekking van koning winter.
Gelukkig kregen we op woensdag het bericht dat er gespeeld kon worden, op het laatste moment zelfs op zomer greens. Onze dank hiervoor aan de greenkeepers.

Lees meer
Stralende start van de Damesdinsdag

Een beetje fris, maar wel zonovergoten, vond dinsdag 20 maart de jaarlijkse Prima Verawedstrijd plaats. Deze wedstrijd is de altijd gezellige aftrap van  de Damesdinsdag.

De winnende flight van Stefanie Dielen

Lees meer
Dames winter bridge 2017/18

Gemiddeld 24 dames speelden met veel animo bridge in het clubhuis, iedere dinsdagmiddag vanaf november 2017 tot en met 13 maart jongstleden.

Lees meer
Verslag eerste wedstrijd Senioren d.d. 15 maart 2018

Met een groot aantal deelnemers (39) was onze eerste wedstrijd van het seizoen goed bezocht. Er werd een ´Treeball Stableford  2 White one Yellow´ wedstrijd gespeeld.

Lees meer
Verslag van de wintercompetitie

Het idee van de wintercompetitie is in het najaar van 2017 vorm gegeven. Na het sluiten van het seizoen zijn er genoeg belangstellenden om wekelijks een ronde golf te spelen en is gezocht naar een formule waarbij het niet verplicht is wekelijks deel te nemen om toch te kunnen scoren in de winterkompetitie. Wel wordt  een competitief element  ingebracht en rekening  gehouden met de weersomstandigheden die vaak( meestal) een grote invloed hebben op het resultaat van je rondje golf. Van de geplande 13 wedstrijddagen zijn er deze winter 2 dagen komen te vervallen door de weersomstandigheden ( storm en dooi). De overige speeldagen zijn verschillende spelvormen gebruikt.

Lees meer
Golfbaan de Herkenbosche gehercertificeerd voor GEO
"I’m delighted to be able to confirm the club’s renewed certification period and attach the new certificate below. Many congratulations on this thoroughly deserved achievement.", aldus het bericht van Richard Allison, Manager – GEO Certified (Facilities) n.a.v. de eind 2017 gehouden heraudit inzake duurzaam beheer op onze golfbaan. Uiteraard zijn we verheugd dit nieuws te kunnen delen, waarbij extra complimenten aan alle greenkeepers voor de behaalde hercertificering. Een groot deel van de gestelde eisen hangt samen met het beheer op de baan...
 

 

Lees meer