Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
NL
Ik ontvang graag alle nieuwe berichten van G&CC Herkenbosch:
via e-mail
via RSS
RSS
via Facebook
Betaalgemak voor de leden bij de horeca met de MyDealz betaalapp

Leden van de Herkenbosche kunnen vanaf nu gebruik maken van de betaalapp MyDealz om het afrekenen bij onze horeca te vergemakkelijken. Onze medewerkers nemen de bestelling op en kunnen direct van uw betaaltegoed afboeken. Bij vertrek hoeft niet nog langs de kassa gegaan te worden of gewacht te worden om te kunnen afrekenen. Bijkomend voordeel is dat u altijd de bestelling kan nakijken en zelfs de hele bestelhistorie kan inzien.

Lees meer
Commissiedag jaarlijks feestje

De Commissiedag is een jaarlijk terugkerend feestje waarbij de commissieleden in het zonnetje worden gezet door het bestuur van de vereniging. Nieuwbakken voorzitter Frederik Nijpjes, ondersteund door Petra Solberg en Patrick Bocken, tekenden voor een vlekkeloze organisatie van deze dag op zaterdag 2 oktober. De wedstrijd werd zeer verdiend gewonnen door het team van Marc America, Alfred Hoogland, Monique Koopman en Désirée Meijers. De tweede prijs was voor het 3-koppige team van Patrick Bocken, Ger Nissen en Agnes Vossen. De derde plek was voor Mien Ansems, Paul Kant, Hans Leufkens en Annie Timmermans.

Voor de persoonlijke winst kwam deze zaterdag pure 'girl power' aan bod. Zowel de 'nearest to the line' op de Muermans hole en 'neary' op hole 7 werden allebei gewonnen door een dame. Sonja Bleijlevens en Karin op 't Veld. Proficiat! Helaas bleek de 'girl power' van de enige flight van 3-dames niet sterk genoeg om in de team-prijzen te vallen. 

 

Lees meer
Hole-in-one voor Paul Rutten tijdens 4BBB

Tijdens het koppelspel 4BBB bij de Seniorencommissie op donderdag 16 september telde de beste score op iedere hole van het koppel voor de eindscore. Dat gaf natuurlijk interessante uitslagen. Speelden beide spelers hun hole goed, dan was het makkelijk kiezen. Bij een mindere hole waarbij zelfs nullen genoteerd moesten worden, zakte de totaalscore natuurlijk behoorlijk onder het gemiddelde.                                              Onder prima omstandigheden werd de wedstrijd gespeeld, op woensdag nog een complete regendag, en nu liet de zon liet zich regelmatig zien en de temperatuur steeg gaandeweg naar zo'n 20 graden. De scores van de meeste flights lieten ook flinke stijgingen zien. Een mooie prestatie was er op deze dag voor Paul Rutten die op hole 7 geel een hole-in-one liet noteren. Zelf was hij er nogal bescheiden over, maar het is toch een unieke prestatie die niet voor iedere golfer is weggelegd. Proficiat Paul!

                                                           

Lees meer
Rabbit 2021

Gelukkig zijn dit jaar weer alle Rabbit-avonden gespeeld. We begonnen met de Winterrabbit op 31 januari, een drukbezochte middag met 54 deelnemers. Op 28 april speelden we de eerste Rabbit en op 1 september hebben we de 9 Rabbitavonden afgesloten met een wedstrijd op de rode lus, een neary op hole 13, een chippingcontest en een pitchwedstrijdje. Het waren allemaal gezellige avonden met over het algemeen droog en mooi weer. Bij de dames is de Rabbit gewonnen door Quirine Peters gevolgd door Karin Smit en Marlie Niëns. Bij de heren is de winnaar Armando Krotjé, met Patrick Maes en Hen Verberkt als 2e en 3e. Bij deze willen we alle begeleiders bedanken. Hopelijk doen jullie volgend jaar weer mee!

Zaterdag 18 september spelen wij de Rabbit Invitational, een middag voor nieuwe leden en Rabbits, eventueel met introducé(e). Tim Wilbers verzorgt dan een clinic, gevolgd door een wedstrijdje op de par 3 en een Texas scramble wedstrijd op de grote baan. Voor informatie over de Rabbit (Invitational) mail naar: Nieuwe-Leden@gccdeherkenbosche.nl

 

Lees meer
Mannen domineren uitslag St. -Andrews

Maandag 30 augustus werd voor de laatste keer het St.- Andrews toernooi gehouden met de 'oude' bezetting. Het werd een onvergetelijke dag. Goede georganiseerd, prima gecaterd en vooral heel gezellig. Maar liefst 120 deelnemers streden in flights van 4 om de hoogste eer. Opvallend is dat de winnende flights louter uit mannen bestonden. De 1ste plaats was voor het team van Ralf Peeters, Gino van Essen, Juul Gielen en Tom van Rijswijk met een netto score van 58 slagen. De 2de plek was voor Alfred Hoogland, Frederik Nijpjens, Ivo Boer en Marten Hegger. Netto score 59 slagen (beter laatste 9 holes). En de derde plaats was voor:
Marcel Vervuurt, Edwin Vervuurt, Michael Neefs en Hein Timmermans. Netto score 59 slagen.

 

Lees meer
Feestelijke Finals St.-Andrews

Met een bijzonder feestelijke golfwedstrijd, de St- Andrews Finals, nam de Herkenbosche maandag 30 augustus afscheid van het horecateam van restaurant St. -Andrews. Het weer kon beter, maar de sfeer was top. De catering was prima voor elkaar. Er waren bloemen voor de dames en hopelijk heeft de sponsortombola ook nog een leuk zakcentje opgeleverd.   

De uitslag van de wedstrijd volgt.

Lees meer
Heerlijke Damesgolfdag

Wat een heerlijke golfdag was het vandaag, dinsdag 24 augustus. Het weer was super met af en toe een windje. Gezellige flights en als afsluiter een lekkere kop stevige minestrone soep met brood op een zonnig terras. Wie doet ons wat? Daarbij hebben we ook nog eens 3 winnende teams: 1e plaats: Marij Raeven en Christel Verschure met 40 punten. Op de 2e plaats: Monique Koopman en Pascale Timmer met 39 punten. De 3e plaats was voor Marij Smits en Truus Ophuizen met 37 punten. Marjan Suilen scoorde een birdie op hole 7. Allemaal van harte gefeliciteerd en tot de volgende keer!

Met golfgroet, namens de Damescommissie 

Agnes Vossen

Lees meer
Udo Nabers Par-3 Kampioen

Zondag 15 augustus 2021 stond in het teken van het Par-3 Kampioenschap. Het  werd een fantastische wedstrijd over drie rondes op onze mooie Par-3 baan van GCC De Herkenbosche.
Vanaf 10.00 uur gestart met twee-bal flights en één drie-bal. Na twee rondes een gezellige pauze, onder het genot van een lekker hapje en een drankje. Ondertussen werd de indeling voor de 3e ronde bekend gemaakt. Er werd gespeeld om de Par-3 Kampioenschaps Trofee voor de beste Bruto score, en verder om de beste Netto scores van zowel de A als de B categorie. 

 

Uitslag:
Beste Bruto score 'Overall winnaar':  Udo Nabers met 78 slagen.

1e prijs Netto Categorie A:
Ger Nissen (81 slagen)

1e prijs Netto Categorie B:
Jo Bleijlevens (82 slagen)

Een zeer geslaagde dag met prachtig weer en leuke competitie onderling. Met dank aan alle deelnemers.Volgend jaar zéker weer op de agenda met hopelijk nóg meer deelnemers.

De Wedstrijdcommissie.

Lees meer
President's Cup 2021

Zaterdag 17 juli is er gestreden om de President's Cup 2021. De definitieve uitslag heeft op zich laten wachten vanwege het nader bekijken van de reglementen, hierdoor is Oskar Herold als winnaar uitgeroepen.
Op iedere hole was de netto score van onze Voorzitter aan de vlag gehangen. Iedere speler met een betere netto score noteerde een + op de scorekaart, bij een mindere score een - en bij een gelijke score een 0. Dit leverde per saldo een score op van +9 voor Oskar Herold en is hiermee zeer verdiend de winnaar van de President's Cup.

Lees meer
Regen geen spelbreker Lady invites man

Dinsdag 13 juli werd de jubileumweek ingezet met de altijd goed bezochte Lady invites man. Dit keer waren er zelfs meer dan 100 aanmeldingen. Petje af voor de organisatie die vanwege de coronacijfers last minute het programma moest aanpassen. Koffie met gebak werd geschrapt evenals de muziek na afloop. Ook moest iedereen op zijn plek blijven zitten. Desondanks was het een hele leuke en gezellige dag voor de deelnemers. De eerste plaats met 34 pt was voor Karin Bruinsma en Cas de Vocht 16 op de tweede 9 holes. Tweede werden Karin op het Veld met Martin Houben ook met 34 pt, 15 op de tweede 9 holes. 3e plaats was voor (correctie) Marij Smits en Jeu Nijssen ook met 34 pt 14 pt tweede 9 holes en 8 pt op de laatste 6 holes. De Neary dames hole 7 was voor Marij Raeven. Neary heren hole 15 Geert Grevink en Nearest to the line dames Monique Hoogland en Marja Pilgram beide op de lijn! Bij de heren was deze eer voor Ron Hendrickx. 

Lees meer
Uitstapje Gendersteijn Senioren

De Seniorencommissie heeft een uitstapje naar Gendersteijn gepland op donderdag 8 juli. Voor dit gezellige uitstapje zijn nog enkele plaatsen beschikbaar

Dagprogramma:

10.00-11.00 uur: Ontvangst met koffie en Bossche bol
11.00-12.10 uur: Starttijden op geel en rood
Vanaf 16.30 uur: Bittergarnituur met evt. een drankje
Vanaf 17.00: Chef special dagschotel
Op verzoek is de dagschotel ook vegetarisch of rekening houdend met allergieën te bestellen. Verdere informatie wat betreft de dagschotel volgt.   
De kosten bedragen zover bekend 56,25 euro p.p. (excl.drankjes). Inschrijven kan via mijn golfpagina/wedstrijden. Er is ruimte voor 25 personen dus snel inschrijven zou ik zeggen.Op naar een mooie golf dag in Veldhoven.
 

De Senioren Commissie

Lees meer
In memoriam: Leo van den Born
   


Leo van den Born  24.02.1951 † 06.05.2021

Donderdag 6 mei bereikte ons het droeve bericht dat ons bestuurslid en secretaris van de vereniging, Leo van den Born, is overleden. Het valt moeilijk te bevatten dat deze aimabele man, gedreven en betrokken bestuurder en fervente golfer niet meer in ons midden is.

Lees meer