Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
NL

Huisregels

Plaggen (Divots)
Leg altijd een door u uitgeslagen plag terug op de plaats waar u deze heeft geslagen en trap die goed aan op de tee, fairway en de rough. Leg ook eventueel door andere spelers uitgeslagen plaggen terug.

Oefenswing
Op de tee's mag u geen oefenswing maken. Dit ter bescherming van de tee.

Bunker
Als u een bal uit de bunker heeft geslagen, moet u het zand aanharken daar waar uw voetsporen zijn en waar u heeft geslagen. Let op dat u de bunker hierbij niet 'uitholt'. De hark terugplaatsen waar hij lag.

Green
Loop nooit met karren over de green. Plaats geen tassen op de green. Voor u gaat putten herstelt u eerst de door uw bal veroorzaakte pitchmark met uw pitchfork. Beschadig de green niet met uw spikes en met de vlaggenstok. Sta niet te dicht op de hole zelf en wees voorzichtig met de randen van de hole bij het terugplaatsen van de vlaggestok. Uw bal merkt u op de green met een ball-marker, nooit met een kras op de green. Een bal die op een andere green ligt dan die van de hole waarop u speelt, moet buiten de green gedropt worden.

Afzettingen bij greens
Tijdelijke afzettingen bij greens zijn losse obstakels die u mag wegnemen als u daar hinder van ondervindt. U moet ze direkt terugplaatsen als u heeft gespeeld.

Grond in bewerking (Ground under repair - G.U.R.)
Ligt uw bal op grond in bewerking of moet u uw stand hierin innemen, dan bent u verplicht de bal buiten deze grond te droppen. Deze regel beoogt een tijdelijke bescherming van stukken grond die kwetsbaar zijn.

Trolleys
Rijdt nooit met uw trolley over de green, de tee's en door bunkers. Zorg dat de onderkant van uw kar bij het lopen niet over de grond sleept. Alleen brede wielen zijn toegestaan. Volg altijd de wegwijzers en blijf zoveel mogelijk op de paden.

Sproeikoppen (Sprinklers)
Stap niet op de sproeikoppen en rijdt er niet overheen met uw trolley of buggie. Ligt uw bal op een sproeikop (vast obstakel), handel dan volgens Regel 16.1. van De Golfregels.

Afval
Deponeer al uw afval in de prullenbakken of neem het mee. Gooi nooit afval in het bos!

Rookverbod
Wanneer een rookverbod is afgekondigd, dient u zich hieraan strikt te houden.

Mededelingen
Mededelingen op de daarvoor bestemde borden betreffende (tijdelijke) aanwijzingen m.b.t. het gebruik van de baan of de oefenfaciliteiten moeten opgevolgd worden.

Golfregels & Etiquette
Uiteraard gelden voor alle spelers de Golfregels en Etiquette zoals ze zijn vastgesteld door de Nederlandse Golf Federatie. Elke golfer dient van deze regels op de hoogte te zijn en conform te handelen.

Starten
Starten dient op de verkregen starttijd te gebeuren. Niet eerder en niet later, tenzij in overleg en met goedvinden van de receptie/marshal. Indien een starter aanwezig is, dienen zijn/haar aanwijzingen gevolgd te worden. Men dient tijdig te verschijnen aan de start.

Doorlaten
Men dient onverwijld de volgende flight door te laten indien de achteropkomende flight sneller speelt en uw flight niet hoeft te wachten.