Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
NL

Meinweg gebied

De Meinweg is een nationaal park met een omvang van ongeveer 18 km² ten oosten van Roermond, gemeente Roerdalen. Direct grenzend aan de golfbaan.

Het gebied wordt langs drie zijden omsloten door Duitsland en is onderdeel van het Duits-Nederlandse Grenspark Maas-Swalm-Nette. De Meinweg bestaat uit een voor Nederland uiterst zeldzaam terrassenlandschap met steile overgangen tussen deze terrassen. Het hoogste punt in het gebied is het Wolfsplateau met circa 80 meter boven NAP. Dit unieke landschap is in de loop van tienduizend jaren ontstaan door inschuring van het water van de Maas en Rijn en drie breukvlakken in de aarde die door het nationaal park lopen (onder andere de Peelrandbreuk). De Meinweg wordt verder ook dwars doorsneden door twee beken, De Roode Beek en de Boschbeek, die het water van de plateaus naar de Roer voeren.

Met haar diversiteit aan landschappen en biotopen is De Meinweg een schitterend stukje natuur waar je heerlijk kunt recreeren. Fietsend, wandelend of te paard, er is voor iedereen wat wils! Volg eenvoudig het fietsknooppuntennetwerk of een van de uitgezette routes, die ook voor rolstoelgebruikers of ruiters toegankelijk zijn. Geniet van het prachtige bos- en heidelandschap en misschien kom je wel een adder of wild zwijn tegen!

Een meerdaags verblijf, waarbij men golf, met rust, natuur en wellicht shoppen in het Designer Outlet Center Roermond of een dagje Düsseldorf of Maastricht combineert is al veelvuldig een succes gebleken!

Contactgegevens
Nationaal Park De Meinweg
Meinweg 2
6075 NA Herkenbosch
0475 528 500
www.np-demeinweg.nl