Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten

Jan van Servaas Golftoernooi

  Het Jan van Servaas toernooi blijft bestaan!

Ook in 2019 kunnen we ons weer samen treffen en wel op vrijdag 16 augustus.
Als je het  JAN  VAN  SERVAAS GOLFTOERNOOI van de periode 2003 t/m 2018 achteraf  bekijkt dan denk je dat, na het vertrek  van het organiserende comité,  het nooit meer zo succesvol  zal kunnen worden.

Dit zal ook moeilijk worden, zeker nu ons een van dé organisatoren c.q. drijvende kracht achter het toernooi, Herman Brentjens, onlangs ontvallen is...

Als golfbaan de Herkenbosche gaan we echter toch een poging doen. Na afloop van de laatste editie oude stijl kregen we van menigeen de vraag of er niet toch een toernooi georganiseerd kan worden, waarbij de geïnteresseerden / oud deelnemers elkaar jaarlijks kunnen blijven treffen. Natuurlijk geven we daar graag gehoor aan.
 

Programma
10.30  uur : Ontvangst met koffie & vlaai / Bijpraten en kennis maken met de flightgenoten
11.30-12.00  uur : Gelegenheid tot inslaan drivingrange en verplaatsen naar de holes
12.00  uur: Shotgun start / wedstrijdvorm Stableford en Texas Scramble
16.30-17.00  uur : Binnenkomst spelers / borrel / omkleden
19.00  uur: Prijsuitreiking / buffet


Spelvorm / Stableford
Er wordt gespeeld in twee categorieën, dames en heren, waarbij qua berekening een maximum van handicap 36.0 aangehouden wordt. Spelers met een handicap hoger dan 36.0 kunnen gewoon meespelen, maar starten van handicap 36.0
Winnaar is degene die het hoogste aantal punten behaalt. Bij een gelijk aantal punten tellen de laatste 9, vervolgens laatste 6 en laatste 3 holes van de scorekaart. De heren slaan af van geel en de dames van rood.

Spelvorm / Texas Scramble
Het team bestaat uit 4 personen. Alle spelers slaan af en vervolgens kiezen de teamleden de bal met de beste ligging. Vanaf die plaats spelen alle 4 de spelers de volgende bal, totdat er geholed is. Van iedere speler dient minstens drie keer de afslag als uitgangspunt voor de 2e slag genomen te worden. Er vindt een verrekening van 1/8 van het totaal van alle handicaps plaats met de bruto score om tot de netto score te komen. (Het uitgebreide reglement wordt op de dag van het toernooi verstrekt).

Longest drive en neary
Uiteraard wordt er ook gestreden om een longest drive en een neary.

Hole in one
Speelt u een hole-in-one op de "Da Vinci hole" (hole geel 7) dan wint u een "hole-in-one-verwencheque" t.w.v. € 250 bij Restaurant Da Vinci.
Wordt er geen hole-in-one gespeeld dan biedt Restaurant Da Vinci, als holesponsor op hole 7, de winnaar van de neary een verwencheque aan t.w.v. € 50.

Kosten deelname:
In de oude opzet van het toernooi sponsorden Frans Kurvers en golfbaan de Herkenbosche elk een substantieel deel van het toernooi, waardoor de deelnamekosten beperkt konden blijven. In de nieuwe opzet handhaaft de Herkenbosche haar sponsoring, waardoor de deelnamefee nog altijd aantrekkelijk blijft.
Leden: € 72,50 (inschrijfgeld & ontvangst koffie/vlaai, baancatering in de baan en dinerbuffet na binnenkomst. Alle drankjes door de gehele dag inbegrepen.)
Gasten: € 97,50 (inschrijfgeld & ontvangst koffie/vlaai, 18 holes greenfee, baancatering in de baan en dinerbuffet na binnenkomst. Alle drankjes door de gehele dag inbegrepen.).

Aanmelden én betalen kan via onderstaande knop. (Mocht u zich na aanmelding alsnog om welke reden af willen melden dan is dat uiteraard mogelijk. Tot 14 augustus wordt het volledige bedrag gerestitueerd. Bij afmelding op 14, 15 of 16 augustus vindt geen restitutie plaats, maar ontvangt u een voucher voor 18 holes greenfee als tegenprestatie.

INSCHRIJVEN / BETALEN


Organisatie:
Maurice Hermans.
Mocht u een vraag hebben, stuur dan een mail aan info@deherkenbosche.nl