Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
NL

Bird Watching Day

I.v.m. de richtlijnen van de overheid inzake Corona heeft de NGF besloten de Bird Watching Day 2020 te annuleren.

Beste Leden,
Graag nodigen we jullie uit mee te doen aan de Bird Watching day op zaterdag 16 mei 2020. Bij dit evenement werkt de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie nauw samen met Vogelbescherming Nederland. De vogelteldag valt net als in de afgelopen jaren in de Nationale Vogelweek, die wordt georganiseerd door Vogelbescherming Nederland.  

Afgelopen winterperiode zijn er meer dan 100 vogelnestkasten opgehangen. Deze zijn opgehangen om de populatie van spreeuwen en mezen te laten groeien. De spreeuwen zijn namelijk een "natuurlijke" bestrijder van de engerlingen en de mezen van de processierups. U weet inmiddels allemaal dat in het kader van de Green Deal 2020 golfbanen geen tot nagenoeg geen chemische bestrijdingsmiddelen meer mogen inzetten, vandaar dat de hele golfbranche op zoek is naar alternatieve middelen. Deze nestkasten behoren hier ook toe. Behalve de natuurlijke bestrijding is een levendige vogelpopulatie op de golfbaan zeker van meerwaarde voor de beleving.

Om alle golfers bewust te maken van de bestaande vogelpopulatieop de golfbaan, zeker nu er overal op de baan vogelkastjes opgehangen zijn, leek ons dit het perfecte moment deel te gaan nemen aan de vogelteldag. We kunnen zo een soort nul-meting doen om te zien of de populatie de komende jaren daadwerkelijk gegroeid is door het ophangen van de vogelnestkasten en u vergroot uw kennis van de natuurwaarden van onze golfbaan.

Programma
We starten dan om 08.00 uur op de parkeerplaats en zijn ca. 2 uur later terug in het clubhuis, waar we gezamenlijk onder het genot van een kop koffie met iets lekkers nog even na kunnen praten. Iedereen is van harte welkom om mee te gaan Vogelspotten! Vergeet je verrekijker niet.....

Doe je mee? Meld jezelf dan aan bij de Commissies Social Events via info@deherkenbosche.nl
Voor meer informatie over de Bird Watching Dat verwijzen we u graag naar de website van de NGF.

N.B. De commissie is op zoek naar vogelkenners (hobby ornithologen) onder onze leden, die een groep enthousiaste leden tijdens de wandeling willen begeleiden. Mocht u heel enthousiast zijn en de leiding van de Bird Watching Day op u willen nemen en verder in willen vullen dan horen we dat heel graag!

De Bird Watching Day gaat door bij voldoende aanmeldingen.