Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
NL

Handicart stichting

De stichting ''Handicart is opgericht in 1986. De doelstelling van de Stichting Handicart is tijdelijk of permanent minder valide golfspelers in staat te stellen het golfspel te blijven uitoefenen voor een zeer geringe vergoeding. Daartoe dient u wel in het bezit te zijn van een geldige gebruikerskaart.

Iedere vereniging, waar een of meerdere handicarts staan, heeft een clubconsul, die de plaatselijke belangen van de Stichting Handicart behartigt. Voor enkele duizenden golfers onder ons is de handicart nu al een uitkomst. Zij zouden niet of nauwelijks kunnen golfen als deze handicarts er niet waren. Om voor een gebruikerskaart in aanmerking te komen kan men zich melden als donateur bij ondergetekende. Daarnaast wordt door de clubconsul een recente doktersverklaring (niet van de huisarts) gevraagd, vermeldende, dat men tijdelijk of blijvend, niet in staat wordt geacht, 18 holes af te leggen zonder hulpmiddel. Met die gebruikerskaart (met pasfoto) kan men op alle banen in Nederland waar handicarts aanwezig zijn tegen deze lage vergoeding een handicart huren. Wel moet u van te voren een telefonische reservering maken bij de club (niet bij de consul) en dient u op de dag dat u gaat spelen uw gebruikerskaart aan de receptie te tonen.

De taak van de clubconsul is toe te zien op een goede gang van zaken t.a.v. het gebruik van de handicart, potentiële gebruikers met raad en daad bij te staan en vooral ook een dringend beroep te doen op alle leden van G&CC de Herkenbosche zich als sympathisant/donateur te melden voor een jaarlijkse donatie van tenminste € 11,50 om zeker te zijn, dat onze club over de hulpmiddelen zal kunnen beschikken om minder valide en oudere spelers in staat te stellen het golfspel te blijven uitoefenen.

Meer informatie kunt tevens vinden op de volgende website: www.handicart.nl
Stichting Handicart
 

GHMA (Rard) Sampers (Clubconsul)