Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
NL

Bird watching day

Op zaterdag 6 Mei a.s. vindt bij ons onder leiding van twee deskundige vogelkenners van de vogelwerkgroep I.V.N. Roermond de "Golfcourse Birdwatchingday" plaats. Bij dit evenement werkt de NGF (Nederlandse Golf Federatie) nauw samen met Vogelbescherming Nederland die tevens de Nationale Vogelweek organiseert. De vogelteldag valt net als in de afgelopen jaren in de Nationale Vogelweek, die wordt georganiseerd door Vogelbescherming Nederland.  

De NGF verzoekt alle Nederlandse golfclubs om op deze dag op hun golfbaan de vogelsoorten te tellen. Tellen van de vogels kan op basis van zicht en/of geluid.
Vorig jaar heeft een enthousiaste groep van maar liefst 22 vogelspotters 33 soorten gespot.

Om 6:30 uur zijn de ‘’vroege vogels’’ gestart om tijdens de wandeling niet alleen vogels te zien, maar ook te horen. De kenner vertelt dan welke soort vogel met haar specifieke gezang het is. Erg indrukwekkend om aan deel te nemen!
De Herkenbosche zal dit jaar voor de 2e keer deelnemen.

In de winter van 2020 zijn ca. 125 broedkasten opgehangen met als doelstelling onze vogelpopulatie uit te nodigen hun eieren daarin te leggen en meer veiligheid te verschaffen.
Onze marshall Bart heeft met enige regelmaat alle broedkasten gecontroleerd en schoongemaakt en heeft vastgesteld dat ca.100 kasten gevuld waren met lege nesten, in enkele nesten een gebroken ei. Kortom zijn er veel activiteiten geweest. Je kunt spreken over een meer dan uitstekend (broed)resultaat.
Mezensoorten en spreeuwen zijn de “natuurlijke” bestrijder van engerlingen en processierupsen. Uitbreiding van ons vogelbestand is dus erg welkom op onze prachtige golfbaan.

Iedereen, golfers en niet-golfers zijn welkom om mee te gaan vogelspotten op zaterdag 6 mei a.s.

Programma
We starten om 06.30 uur op de parkeerplaats en zijn ca. 2 1/2 uur later terug in het clubhuis, waar we gezamenlijk tijdens een lekker ontbijt nog even na kunnen praten en onze ervaringen kunnen uitwisselen. De kosten voor deelname bedragen € 17,50. (Voor eigen leden van de club € 10 i.v.m. een bijdrage door de club).

Vergeet je verrekijker niet.....

Doe je mee? Meld jezelf dan aan via MijnGolfpagina (staat als event in de wedstrijdkalender). Gasten kunnen zich aanmelden via info@deherkenbosche.nl
Voor meer informatie over de Bird Watching Day verwijzen we u graag naar de website van de NGF.

De Bird Watching Day gaat door als er minimaal 15 aanmeldingen zijn.

Aad Groeneveld, namens de Commissie Social Events.