Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten

Leer golfen in 4 stappen

Leer Golfen in 4 stappen                                                                                                     

Bij de Herkenbosche kunt u in 4 stappen leren golfen en afhankelijk van uw aanvangsniveau beginnen in de stap die bij u past. Zo bieden wij cursussen aan voor zowel de beginnende golfer als de meer ervaren golfer.
 
(Zo organiseren we tevens jaarlijks een Open Dag, verzorgen we golfclinics om groepsgewijs eenmalig kennis te maken met de golfsport.)


De 4 stappen
Hieronder krijgt u een korte toelichting op de verschillende stappen. Voor gedetailleerde informatie kunt u klikken op de verschillende cursussen of u kunt contact opnemen met onze receptiemedewerkers c.q. golfschool, +31(0)475-529529.
Gedurende het gehele traject wordt u begeleid door onze PGA opgeleide professionals.

 

0.
 
Kennismakingscursus “Golf voor Iedereen”; in een kort traject van 4 lessen maakt u kennis met vrijwel alle facetten van de golfsport.
 
1.

 
Golfbaanpermissiecursus; na deze cursus, waarin ook baanles en spelen op de Par 3 baan begrepen zijn kunt u normaal gesproken al zelfstandig op de grote baan gaan spelen/oefenen.
2.

 
Clubhandicap 54 cursus; na deze cursus heeft u gebruikelijk uw eerste officiële handicapstatus t.w. clubhandicap 54, waarmee u al op de meeste banen van Nederland toegelaten wordt en aan sommige wedstrijden mee kunt doen.
3.


 
Handicap 36 cursus; deze cursus zorgt voor een goede basis om tot een zogenaamd EGA handicap te komen van 36.0 of lager. Met een EGA handicap c.q. pasje heb je internationaal erkend bewijs, waarmee je vrijwel overal ter wereld kunt spelen en aan de meeste wedstrijden deel kunt nemen.


Uw enthousiasme en ambitie zullen bepalend zijn voor uw “golfcarriëre”. Wij zullen er in ieder geval alles aan doen om u enthousiast te maken voor deze geweldige sport!

N.B. U hoeft overigens niet lid te zijn om deze cursussen te volgen! Uiteraard is het ook mogelijk privéles te volgen, dan wel met twee of meer personen een eigen programma af te stemmen met een van onze professionals. Bij golflessen vindt u hierover meer achtergrond informatie.
Succes!

P.S. Voor meer informatie over het verkrijgen van het clubhandicap en een EGA handicap klikt u hier.