Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
NL

Taichi

Jaarlijks worden er meerdere Tai Chi cursussen en/of workshops op golfbaan de Herkenbosche georganiseerd.
Onder professionele begeleiding beoefent men daarin op een ontspannen manier in kleine groepjes de principes van Tai Chi. Daarbij wordt aandacht gegeven aan de medicinale aspecten van Tai Chi en Chi Kungs en aan de Oosterse / Chinese denkwijze.

Waarom Tai Chi?
Tai Chi versterkt pezen, gewrichten en spieren (Iron shirt). Er wordt geoefend op centeren, in balans blijven, vertrouwen in juistheid.

Tai Chi Chuan betekent “Stilte in Beweging”, maar ook “The Supreme Ultimate Fist”. Het is de eeuwenoude Chinese kunst van juist bewegen (zowel mentaal als fysiek) waarbij al het overbodige wordt weggelaten. Tai Chi is de kunst om bewegingen te herleiden tot hun meest elementaire dimensie: yin en yang.

De yin-yang principes van Tai Chi kunnen toegepast worden in het dagelijks leven. Onze huidige samenleving brengt veel onaardigheden met zich mee: Stress, burn-out, rugklachten, spanningshoofdpijn, reuma..

Tai Chi bevordert de harmonie tussen lichaam en geest. Het schenkt de nodige rust, evenwicht en weerbaarheid om beter en juister om te gaan met veranderingen en tegenslagen. Alleen al het zoeken naar evenwicht, het balanceren, is een continue oefening om rechtop te blijven, ook in het dagelijks leven, mentaal, maar ook louter fysiek ( Valpreventie etc) Tai chi oefent tevens ons geheugen op een dieper niveau , geestelijk en lichamelijk ( Vergeetachtigheid, Alzheimer …).

Aandacht te geven aan deze aspecten kan u helpen uw brein en lichaam vloeiender te kunnen gebruiken. Voor golfers zou dit specifiek kunnen betekenen dat het vermogen tot concentratie vergroot wordt en het lichaam juister en in balans de sport kan beoefenen. Lichaam en geest werken nauwkeuriger samen. Voor eenieder brengt het ruimte en helderheid en mooier ouder worden..

De Tai Chi cursussen en/of workshops worden verzorgd in de grote vergaderruimte van het clubhuis en bij goed weer buiten in de natuur!

Binnenkort zullen we weer een Tai Chi curus starten. Informatie hierover zal tijdig bekend gemaakt worden.