Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
NL

Familie

De trouwe aarde kent haar familietraditie. Ons kent ons. Natuur. Meinweg. De grove geurende den als relict uit het ooit glorieuze mijnbouwverleden. Bos. Paarden. Wild. Nostalgie. Alles herinnert je aan ooit. Aan genot, aan vrijheid, aan jeugd, het spel, de weelderige vormen van laissez faire.

Met een scherp en voortvarend oog voor het golfspel en wellicht voor de welvingen in het Herkenbossche landschap en voor haar volwassen natuur, bemerkte Prins Claus een 40-tal jaren geleden, de geschiktheid als golfbaan van dit deel van het Meinweggebied. Tijdens een bezoek aan de toenmalige stoeterij van Sieb Houben, met zijn Prinses Beatrix en gouverneur Kremers, opperde hij zijn idee. Geïnspireerd ondernamen Sieb Houben en schoonzoon Michel Stassen actie en 8 jaar later, helaas kort na het overlijden van de heer Houben, werd de goedkeuring verleend door de Raad van State ter wijziging van het bestemmingsplan van betreffend natuurgebied. En zo werd met hart en met ziel begonnen aan het bouwen van golfbaan de Herkenbosche.

Van familie op familie, van functie tot functie, werd het gebied overgedragen aan opvolgende generaties. De familie, de traditie blijft tot op heden de identiteit van de Herkenbosche. Het familie-gevoel, de waarde die men vindt in het samenzijn, belichaamt de manier waarop de golfsport in zijn essentie, en de beleving en organisatie eromheen, op de Herkenbosche gestalte krijgt.